zoot

Hummus cu sfecla rosie. Atat de dulce!

Adaosul de sfecla rosie aduce nu numai o culoare interesanta cat si un plus de savoare. Perfect condimentata, se simte gustul acrisor de lamaie, cu o tenta de usturoi, super cremoasa datorita adaosului de grasimi, incarcata de vitamine si minerale, asteapta sa fie servita pe tartine.Hummus cu sfecla rosie

Ingrediente:

  • 1 cutie 400 g naut, clatit si scurs
  • 200g sfecla rosie coapta (poate fi inlocuita cu ardei copti)
  • 100ml ulei de masline extravirgin
  • 2 linguri de pasta de susan (tahini)
  • 2 linguri de crema de hrean
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • 1 lingurita chimen macinat
  • ½ lingurita sare
  • Zeama proaspat stoarsa a unei jumatati de lamaie
  • Optional: patrunjel tocat pentru garnisire

HUMMUS CU SFECLA ROSIE

O reteta atat de simpla! Tot ce trebuie sa faci este sa introduci toate ingredientele in blender si sa pulsezi de cateva ori pana se omogenizeaza perfect intr-o pasta numai buna de tartinat. Este si un aperitiv versatil care se poate servi pe tartine sau betisoare de legume. Depozitata intr-un borcan cu inchidere ermetica, poate rezista in frigider intreaga saptamana.

Cum se coace sfecla?

Desi iti poate pata pielea, sfecla rosie este deosebit de hranitoare. Dupa ce o vom coace in cuptor, isi schimba textura si devine moale si suculenta, usor de procesat in blender.

Incepe prin a incalzi cuptorul la 190 grade Celsius. Indeparteaza frunzele, inclusiv tuplna, spala bine sfecla, sterge-o cu un servet din hartie, unge-o cu ulei pe toate partile, presare sare si aseaz-o intr-o tava de cuptor tapetata cu o hartie de copt. Se da la cuptor pentru 30-60 de minute, in functie de marime.

Test: Sfecla rosie este coapta cand cutitul aluneca usor in centrul acesteia.

Se scoate din cuptor si se lasa la racit, dupa care se cojeste.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.