zoot

Hopuri peste care trebuie sa treci cand te apuci de fitness (La modul serios!)

Fetelor, se apropie vara! Stiu ca ati vrea un corp sculptat fara niciun efort dar, din nefericire, asta e pur utopie!

Inceputul ti-e cunoscut. Ai mai incercat sa te tii de sala, fara succes. Ti-ai facut o promisiune la finele anului, la fiecare sfarsit de luna sau chiar de saptamana ca “De la 1….” sau “Incepand de luni…” Daca as fi primit cate un leu pentru fiecare astfel de promisiune pe care mi-am facut-o in decursul ultimului deceniu, stii cum m-as numi acum? Milionara!

Primul hop: Sa te apuci!

E al naibii de greu primul pas. Este mai usor sa amani. Sa gasesti scuze… iar scuzele, spre deosebire de bani, chiar se gasesc la fiecare colt. Sunt maestra in a gasi scuze si in a mi le spune suficient de des incat sa le cred. Devine apoi aproape imposibil sa mi le demontez. Si sa obtin rezultate. Ti se pare familiar? Eu, cel putin, recunosc iar asta este primul pas!

Sa treci peste scuze ai nevoie de un dus rece! La propriu si la figurat. Ai nevoie de ceea ce englezii numesc “Wake-up call!” La un moment dat iti suna alarma si te trezesti. Faci primul pas instant! Nu de maine, nu de luni, nu de la inceputul anului. Ci de acum. Cateodata imi gasesc o motivatie atat de puternica incat las totul si incep “de acum”/ “din clipa asta” cu resursele de care dispun in acel moment. Asa determinare mi-ar placea sa ma cuprinda in fiecare zi dar dau de un alt hop…

Al doilea hop: Sa te tii!

Iti spun, determinarea cu care exersez uneori ma uimeste chiar si pe mine. Am o dorinta arzatoare incat nimeni si nimic nu ma poate tine in loc. Imi vizualizez atat de clar obiectivul si-mi promit ca de data asta nu ma mai las! Ma tine, ce-i drept, o perioada… Inceputul fiecaruia e diferit. Unii incep lent, 200 m parcursi la pas lent azi, 400 m la pas alert maine ca pana la finele lunii sa poata alerga 2 kilometri. Altii incep in forta, tocmai depasirea limitelor ii impulsioneaza si mai tare. Pentru cei din urma, febra devine o stare constanta cu care invata sa convietuiasca in armonie. Dar cat tine minunea? Nu trei zile dar nici mai mult de trei luni, cel putin nu in cazul meu. Pentru ca dau de un alt hop….

Al treilea hop: Sa devina parte din stilul tau de viata!

Ei bine, asta mi-am propus acum. Am invatat cum sa ma motivez sa ma apuc, stiu ce functioneaza si cum functioneaza in cazul meu, mi-am dovedit ca ma pot tine de fitness in trecut iar acum imi propun ca fitness-ul sa devina parte din stilul meu de viata.  Nu o luna, nu trei luni, nu sase luni, nu un an pana ating un obiectiv anume. Ci pe termen nedefinit! Fara pauze! Fara scuze!

Am invatat o lectie dura pe pielea mea: daca renunti la fitness, pierzi rezultatele in timp! Si.. ghice ce! Iar trebuie sa o iei de la capat!

Tu pana unde ai ajuns?

Credit imagine principala © yanlev – Fotolia.com

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.