zoot

Hachis Parmentier – Placinta ciobanului cu piure de cartofi

Un fel principal satios si rapid, Hachis Parmentier este o placinta la cuptor in doua straturi: peste carnea tocata si legumele gatite la tigaie se adauga un strat generos de piure de cartofi. Se garniseste cu casaval ras si unt, apoi se da la cuptor pana se gratineaza frumos. In mod traditional, se foloseste carnea tocata de vita insa orice amestec este bine-venit.

Reteta hachis parmentier 9

Ingrediente pentru piure:

  • 1 kg de cartofi curatati de coaja, taiati cubulete mari
  • 60g unt
  • 1 pahar de lapte cald
  • 3 linguri de parmezan ras

Ingrediente pentru umplutura:

  • 400g carne tocata (vita, porc, amestec etc)
  • 1 ou
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • 1 ceapa tocata fin
  • 1 morcov curatat si dat prin razatoare
  • ½ dovlecel curat si dat prin razatoare
  • 1 tija de telina rasa
  • 3 rosii oparite si date prin razatoare
  • 1 ceasca de supa concentrata de vita
  • 1 ceasca de vin alb
  • Sare si piper dupa gust

Ingrediente pentru topping

  • 100g cascaval ras
  • 20g unt
  • Patrunjel tocat pentru servire

Hachis Parmentier

Reteta hachis parmentier 1Reteta hachis parmentier 2Reteta hachis parmentier 3Reteta hachis parmentier 4Reteta hachis parmentier 5Reteta hachis parmentier 6Reteta hachis parmentier 7Reteta hachis parmentier 8

Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie cubulete egale. Se pun la fiert in apa cu sare pana se patrund usor.

Se scurg, se mixeaza cu unt, parmezan si lapte pana se obtine consistenta dorita de piure.

Legumele se spala, se curata si se toaca sau se dau prin razatoare.

Se incinge uleiul in tigaie si se caleste ceapa cu morcovul pana devin translucide.

Se adauga restul legumelor si un pahar de supa concentrata de vita lasandu-se la inabusit.

Se adauga carnea, rosiile si mirodeniile. Se tine pe foc pana cand carnea se rumeneste frumos. Se ia de pe foc si se amesteca cu oul batut.

Preincalzeste cuptorul la 200 C.

Se unge un vas de cuptor cu ulei de masline sau unt si se aseaza stratul de carne cu legume, tasandu-se pe fundul vasului.

Se adauga stratul de piure si se niveleaza.

Se presara cascavul ras si cateva bucatele mici de unt.

Se da la cuptor timp de 20-30 de minute pana se rumeneste frumos deasupra.

Se poate servi cu patrunjel ras.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.