zoot

Greseli pe care le faci cand iti speli mainile

Crezi ca stii sa te speli corect pe maini? Asigura-te ca nu faci niciuna dintre aceste greseli frecvent intalnite si nu-ti vei pune sanatatea in pericol.

Greseli pe care le faci cand te speli pe maini

1. Nu te speli suficient de mult

Stiati ca trebuie sa te speli pe maini circa 15-20 de secunde ca spalatul sa fie unul eficient? Un studiu recent al Universitatii din Michigan State arata ca doar 5% dintre oameni si-au insusit acest obicei. Cei mai multi dintre noi suntem prea grabiti sa alocam mai mult de 6 secunde acestui obicei esential pentru pastrarea sanatatii.

Apa rece sau calaie este la fel de eficienta in inlaturarea bacteriilor ca apa fierbinte atata vreme cat iti speli mainile suficient de mult. In plus, nu deshidrateaza.

2. Iti speli doar palmele

Gresit! Bacteriile adora sa se ascunda intre degetele si sub unghie. Asigura-te ca nu neglijezi aceste zone, foloseste din abundenta sapunul si exercita frictiune, astfel incat spuma sa reuseasca sa curete murdarie, grasimea si bacteriile acumulate.

3. Nu te usuci complet

Degeaba iti speli eficient mainile daca nu le usuci complet. Bacteriile adora sa se dezvolte intr-un mediu umed iar palmele insuficient uscate atrag imediat bacteriile de pe urmatoarea suprafata cu care intra in contact.

4. Atingi alte elemente din baie dupa ce-ti speli mainile

Iata inca un motiv in plus sa cureti lunar sau de doua ori pe luna robinetul chiuvetei si clanta usii de la baie. Daca folosesti o baie publica, deschide usa cu un servetel dupa ce te-ai spalat pe maini.

5. Te speli pe maini prea rar

Ar trebui sa te speli des pe maini, nu doar inainte de masa si dupa ce ai folosit toaleta. Spalandu-te de fiecare data cand intri in contact cu banii, dupa ce folosesti un bancomat sau un mijloc de transport in comun este esential in pastrarea unei igiene optime.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.