Germeni si vlastari. Hrana vie, concentrata

  •  
  •  

Fa cunostinta cu microplantele! Variante in miniatura a omoloagelor mature au un continut concentrat de micronutrienti, aduc un plus de culoare si textura platingului si o aroma deosebita care-ti rasfata papipele.

Microplantele sunt recoltate imediat dupa germinare si contin toate substantele nutritive de care au nevoie pentru maturizate. Recoltate in acest interval, continutul de micronutrienti este foarte concentrat, iar aroma si textura lor sunt deosebite.

 

Ce sunt gemernii si vlastarii?

Microplante

Odata cu interesul sporit fata de hrana naturala, cruda si curata, germenii si vlastarii devin alimente trendy.  Pe langa beneficiile aduse sanatatii, dau savoare salatelor, sunt proaspete si au un gust deosebit iar, spre deosebire de alte super alimente, germenii si vlastarii sunt accesibile atat ca pret cat si ca proximitate.

Le vei gasi la cel mai apropiat hipermarket sau le poti cultiva chiar tu.

Germenii sunt seminte germinate in apa. Se obtin prin hidratarea si incoltirea semintelor. Semintele se spala pentru a indeparta pamantul si murdaria, apoi sunt introduse in apa intre 20 de minute si 12 ore, in functie de tipul semintelor si dimensiunea lor.

Dupa ce sunt hidratate, se scurg si sunt lasate la temperatura camerei,intre 13 si 21 de grade C intr-un borcan de germinat, acoperit cu un tifon, pentru a permite drenarea apei.

Semintele vor incolti in 1-2 zile. Germenii sunt limpeziti cu apa de 2-3 ori pe zi.

 

De ce sa consumam legumele si cerealele sub forma de germeni si vlastari?

Germeni

“Microplantele sunt de patru pana la patruzeci de ori mai concentrate decat omoloagele lor mature” – spune Dr. Qin Wang, lector la Universitatea din Maryland, pentru webmd.com.

Rezultatele studiului i-au surprins si pe cercetatori. “Cand am ajuns pentru prima data la aceste rezultate, ne-am grabit sa le reverificam”, continua doctorul.

Cercetatorii au evaluat nivelurile a patru micronutrienti (vitamina K, vitamina C, vitamina E, luteina si beta caroten) in peste 25 de soiuri de microplante iar rezultatele au fost publicate in Journal of Agricultural and Food Chemistry.

Microplantele de varza rosieamarant si  ridiche japoneza (daikon) au cel mai bogat continut de vitamina C, K si E. De exemplu, microplantele de varza rosie contine de 40 de ori mai multa vitamina E si de 6 ori mai multa vitamina C decat varza rosie matura.

Microplantele de coriandru contin de trei ori mai mult beta-caroten decat omologele mature. Acestea au cel mai ridicat continut de luteina si beta caroten, micronutrienti esentiali pentru santatea pielii, vedere si prevenirea cancerului.

Spre deosebire de plantele mature, microplantele se consuma numai crude, presarate peste diferite feluri principale de mancare, salate, supe si sanvisuri pentru a potenta aroma si platingul preparatelor.

Le poti cultiva in tavite cu rasad, asezate pe pervazul ferestrei sau le poti comanda online, fiindu-ti livrate direct in tavitele in care au crescut, putand fi consumate proaspete, de fiecare data.

Se produc modificari biochimice extraordinare in timpul hidratarii si germinarii, ceea ce ii face mai usor de digerat si de absorbit in corp. Compusii complecsi se descompun in forme simple: proteinele in amonioacizi, grasimile in acizi grasi esentiali, amidonul in zaharuri etc, fiind alimente superconcetrate.

Anumiti experti estimeaza ca sunt de 100 de ori mai multe enzime in germeni si vlastari decat in cerealele, legumele si fructele proaspete.

 

Sunt riscuri atunci cand consumi germeni si vlastari?

Micropante beneficii

In 1998 FDA a emis o avertizare impotriva consumului de germeni si vlastari, datorita contaminarilor cu bacteria E. coli, Salmonella si alte bacterii. La acel moment, FDA recomanda ca persoanele in varsta, femeile insarcinate, copii si persoanele cu sistem imunitar scazut ar trebui sa evita consumul de germeni si vlastari cruzi.

De atunci practicile industriale de germinare sunt atent examinate, de la semintele si boabele utilizate pentru germinare, cat si siguranta prelucarii si manipularii acestora, de la ambalaj la vanzari. Germenii curati se pastreaza in frigider pentru consum.


  •  
  •  
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

dyfashion.ro

Logo mic revista fucsia

Fucsia – O diferenta de nuanta in viata femeii moderne!

answear.ro