zoot

Gem de rosii cu ardei iute

Gem de rosii cu ardei iuti

Gem de rosii? Nu-ti suna cunoscut? Este atat dulce cat si picant, absolut delicios intins peste o felie de paine cu ricotta.

Ingrediente:

  • 5kg rosii, oparite si tocate marunt la cutit
  • 400g zahar alb
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • 1 lingura de ghimbir ras
  • 1 lingura de sos de soia
  • 120ml otet de mere sau de orez
  • Sucul proaspat stors dintr-o lamaie
  • 1-2 ardei iuti jalapeno, tocati marunt

GEM DE ROSII CU ARDEI IUTE

Toaca rosiile pentru gem

Pune apa la fiert. Cand apa a dat in clocot opareste rosiile pentru a indepara cu usurinta pielita. Ia-le din apa cu o paleta, cojeste-le si toaca-le marunt, la cutit.

Amesteca rosiile cu zaharul

Transfera-le intr-un castron si amesteca-le cu zaharul alb.

Toaca ardeiul iute pentru gem

Toaca ardeiul iute si amesteca-l cu rosiile tocate.

*** Daca vrei un gem de rosii mai iute, lasa semintele si pulpa ardeiului. Altfel, taie ardeiul pe jumatate si indeparteaza semintele si nervurile acestuia.

Ingrediente pentru gem de rosii iute

Transfera amestecul intr-o cratita, adauga zeama de lamaie, otetul de mereu, sosul de soia, ghimbirul si catelul de usturoi.

Fierbe gemul de rosii

Dupa ce a dat in clocot, continua sa gatesti la foc mic pentru 40-50 de minute sau pana cand amestecul isi schimba consistenta si se ingroasa. Nu uita sa amesteci frecvent pentru a nu se prinde de cratita.

Redu gemul de rosii

Sterilizeaza borcanele.

Transfera gemul de rosii in borcane sterilizate

Toarna gemul in borcanele incalzite, infileteaza capacele borcanelor si apoi rastoarne-le cu capul in jos.

Intoarce boracanele de gem de rosii cu ardei iuti

Acopera borcanele cu paturici si lasa-le sa se raceasca lent pana a doua zi.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.