zoot

Gateste cu ciuperci uscate!

Desi vin cu un pret piperat, ciupercile uscate aduc multa savoare preparatatelor tale. Odata hidratate, uscate si tocate, chiar si o cantitate mica poate face diferenta dintre un preparat obisnuit si unul exceptional. Pretul este un bun indicator pentru calitatea acestora.

Le gasesti in cele mai multe supermarketuri: ciupercile asiatice de tipul shiitake, urechi de lemn sau matsutake si ciuperci europene precum porcini, trambita piticului, zbarciogi, galbiori etc. Ciupercile uscate au o viata de raft de un an, daca nu mai mult si au nevoie sa fie hidratate inainte de consum.

Ciupercile uscate rehidratate pot fi folosite in diferite retete. Chiar si lichidul in care au fost hidratate poate fi folosit la supe, tocanite sau sosuri. Adauga o nota bogata si savuroasa tuturor acestor preparate.

Cum se rehidrateaza ciupercile uscate?

  • Inmoaie ciupercile uscate in apa calda. Aseaza ciupercile pe fundul unui castron si acopera-le cu apa. Multe retete recomanda apa fiarta insa chiar si apa calduta reuseste sa hidrateze ciupercile uscate, rezultand un lichid mai clar, mai putin reziduu si un gust mai puternic.

Ciuperci uscate 1

*** Daca folosesti apa la temperatura mai scazuta va trebui sa le hidratezi pentru mai mult timp.

*** Daca te grabesti, afla ca ciupercile se inmoaie mai repede in apa fiarta desi vor lasa mai multa savoare in lichidul in care au fost rehidratate.

  • Aseaza ciupercile intr-o strecuratoare si clateste-le in apa rece dupa ce s-au inmuiat. Jetul de apa rece va indeparta orice reziduu. Nu te teme ca-si pot pierde din aroma.

Ciuperci uscate 2

  • Strecoara lichidul in care au fost rehidratate ciupercile. Indiferent de temperatura apei in care le-ai inmuiat, ciupercile uscate lasa un lichid aromat, inchis la culoare care poate fi folosit in diferite retete dupa ce este trecut printr-o strecuratoare. Daca n-ai de gand sa-l folosesti imediat, il poti pastra in frigider pentru cateva zile, depozitat intr-un recipient cu inchidere ermetica. Daca il ingheti, il poti pastra si mai mult timp.

Ciuperci uscate 3

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.