zoot

Galuste de cartofi cu branza (Bryndzove Halusky)

Un preparat originar din Slovacia, Bryndzove Halusky – galuste de cartofi cu branza – se aseamana unor gnocchi moi. Se amesteca cu o branza de oaie, usor cremoasa, numita Bryndza si se serveste cu bacon prajit. Acest tip de branza nu poate fi gasit cu usurinta insa, poate fi inlocuita cu alte branzeturi moi, cum ar fi branza feta sau branza cottage (bulgaras).

Galuste de cartofi cu branza

Ingrediente (2 portii):

  • 2 cartofi medii
  • 125g de faina alba
  • 150g de bacon afumat
  • 125g de branza moale
  • 50 ml smantana
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de ulei de masline

GALUSTE DE CARTOFI CU BRANZA

Curata cartofii de coaja, spala-I sub un jet de apa apoi da-i prin razatoare. Amesteca-I cu faina si sare pana obtii un aluat gros si lipicios. Ar trebui sa se lipeasca usor de lingura. Daca nu o face, mai adauga cateva linguri de faina.

Taie baconul cubulete mici si prajeste-l in ulei de masline la foc mic, pana cand devine crocant si se rumeneste.

Intre timp, incalzeste apa intr-o olicica si asteapta sa dea in clocot.  Sareaza apa si fa un test pentru galuste. Introdu o lingura de aluat in apa fiarta. Ar trebui sa se gateasca in aproximativ 3-4 minute. Daca amestecul nu tine, ingroasa-l cu faina.

Intinde aluatul pe un tocator si taie galusti de 1-2cm, adaugandu-le direct in apa clocotita. Gateste-le pana cand incep sa pluteasca la suprafata. Indeparteaza-le cu o paleta si lasa-le la scurs intr-o strecuratoare. Repeta pana cand ai gait toate galustile.

Dupa ce s-au scurt, adauga-le intr-un bol inalt si amesteca-le cu branza moale pana cand se acopera uniform. Imparte preparatul in doua portii si presara deasupra lui bacon prajit.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.