zoot

Fursecuri cu fulgi de ovaz si morcov

Aromati, crocanti si sanatosi, fara zahar adaugat si cu mai putine calorii, fursecurile cu fulgi de ovaz si morcov se pot servi ori de cate ori simti nevoia de ceva dulce. Sunt la fel de gustosi si potriviti pentru prima masa a zilei, alaturi de un pahar de lapte.

Biscuiti cu fulgi de ovaz si morcovi

Ingrediente:

  • 100g fulgi de ovaz instant
  • 1 morcov, curatat de coaja si dat prin razatoare
  • 90g faina alba
  • 1 ou, la temperatura camerei
  • 30g ulei de cocos sau unt nesarat, topit si racit usor
  • 60 ml sirop de artar, la temperatura camerei
  • 80ml lapte, la temperatura camerei
  • 1 ½ lingurita de praf de copt
  • ½ lingurita scortisoara
  • ¼ lingurita nucsoara
  • 1 lingurita de extract de vanilie

FURSECURI CU FULGI DE OVAZ SI MORCOV

Amesteca ingredientele uscate intr-un bol inalt ( fulgii de ovaz, faina, praful de copt, scortisoara, nucsoara si sarea).

Separat, intr-un alt bol, bate albusul de ou cu uleiul de cocos si extractul de vanilie. Adauga siropul de aratar si laptele. Incorporeaza ingredientele uscate, amestecand pana la omogenizare. Introdu usor morcovul ras.

Da la frigider pentru 30 de minute.

Preincalzeste cuptorul la 190 C si aseaza o foaie de copt peste tava de cuptor.

Imparte aluatul in 15 fursecuri si aseaza-le pe foaia de copt. Aplatizeaza-le cu ajutorul unei spate si da la cuptor pentru 10-13 minute.

Scoate tava din frigider si las-o sa se raceasca pentru 10 minute inainte de a transfera fursecurile din fulgi de ovaz si morcovi pe gratar.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.