zoot

Frittata vegetariana cu legume proaspete, de sezon

Daca vrei sa cresti consumul de legume in gospodaria ta, poti gati aceasta delicioasa reteta de frittata, ca mic dejun sau ca o gustare, o gustare care se poate servi si rece,  a doua zi. Este bogata in proteine si, in functie de legumele alese, poate fi transformata cu usurinta intr-o reteta low carb.

Tip reteta: APERITIV
Categorie reteta
:  Retete rapide
Subcategorie reteta :  Retete usoare
Dificultate : usoara
Timp de preparare: 15 minute
Timp la cuptor: 15 minute
Portii: 4-6 persoane

reteta frittata

Credit poze: jeffreyw / Flickr.com CC

 

Ingrediente de care ai nevoie pentru reteta de frittata

  • 500g de legume proaspete, de sezon (dovlecel, zuchinni, spanac, broccoli, varza de Bruxelles etc)
  • O ceapa alba medie, tocata marunt
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 5-6 oua (in functie de marime)
  • Jumate de ceasca de lapte de vaca sau lapte de cocos
  • Mirodenii proaspete dupa gust (busuioc, patrunjel, arpagic)
  • Condimente dupa gust (sare, piper)
  • 2 linguri de ulei de masline 

 

Cum se face reteta de frittata

Incalzeste cuptorul.

Pune o tigaie inalta pe aragaz la foc mediu cu uleiul de masline / cocos. Adauga legumele spalate si taiate marunt si ceapa tocata marunt. Amesteca pana cand devin moi. Apoi adauga usutoroiul si continua sa amesteci pana cand legumele prind gust.

Intr-un bol bate ouale ca pentru omleta, adauga mirodeniile si condimentele dupa gust. In tigaia cu legume adauga amestecul de oua si amesteca bine apoi baga tigaia la cuptorul deja incalzit. Lasa la cuptor pret de 15-20 minute pana cand ouale s-au rumenit putin. Transfera frittata pe un platou si taie-o bucati.

 

Alte idei:

  • Foloseste legume pe care le ai la indemana, legume de sezon, proaspete si sanatoase
  • Pentru o frittata low carb poti include ciuperci, spanac, brocolli, dovlecei, masline etc.
  • Daca nu esti vegetarian sau nu te afli in post, poti adauga bucati de somon afumat, bacon sau bucati de pui prajit sau fript.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.