zoot

Friptura de seitan cu ciuperci

Friptura de seitan cu ciuperci

Seitanul sau ‘carnea vegetarienilor’ este o sursa bogata de proteine, are un continut ridicat de vitamina B2 si fier. Se obtine din gluten de grau si poate fi cumparat gata preparat. Cu o textura similara carnii, este si mai gustos servit alaturi de ciuperci trase la tigaie intr-un sos de caju.

Ingrediente (4 portii):

  • 300g seitan bio gata preparat
  • 500g ciuperci
  • 200g caju
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura de otet balsamic
  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 lingurita amestec condimente pentru friptura
  • Sare si piper, dupa gust

FRIPTURA DE SEITAN CU CIUPERCI

Curata ciupercile si feliaza-le.

Incinge 2 linguri de ulei intr-o tigaie adanca si caleste ciupercile, adauga usturoiul si soteaza pentru alte cateva minute.

Intre timp, adauga nucile caju in blender alaturi de 300ml de apa si pulseaza de cateva ori pana cand obtii un amestec cremos si laptos.

Adauga amestecul peste ciuperci, adauga otetul, sare si piper.

Da in clocot laptele apoi ia de pe foc.

Condimenteaza seitanul.

Incinge o alta lingura de ulei si prajeste bucatile de seitan pana se rumenesc, apoi intoarce-le pe partea cealalta si rumeneste-le.

Serveste fripturile de seitan cu sosul de ciuperci.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.