zoot

Foloseste bigudiurile flexibile pentru a-ti ondula parul fara caldura

Te-ai saturat de parul drept, fara volum si miscare? Foloseste bigudiurile flexibile pentru a imprima parului tau diferite tipuri de onduleuri. O poti face chiar si in lipsa oricarei surse de caldura. Ba chiar recomandam ca periodic sa renunti la ondulator sau placa de indreptat parul in favoarea styling-ului heatless.

Bigudiurile flexibile sunt confectionate din spuma moale si au o sarma pe mijloc care le permite capetelor sa se indoaie si sa fixeze bucla. Astfel, eviti urmele de prindere specifice bigudiurilor clasice. In plus, acestea sunt confortabile si poti dormi cu ele cand vrei sa renunti la caldura si-i permiti parului sa se usuce natural.

Cum se folosesc bigudiurile flexibile?

Pe langa toate aceste avantaje, bigudiurile flexibile sunt si usor de folosit. Iata cum s-o faci:

 1. Samponeaza-ti parul in mod obisnuit. Daca folosesti balsam, aplica-l doar pe varfuri si clateste bine cu apa calduta.
 2. Strange-ti parul intr-un prosop din microfibra si asteapta ca acesta sa absoarba apa ramasa in par.
 3. Foloseste un pieptene cu dinti rari pentru a-ti pieptana parul si pulverizeaza un spray sau o crema pentru bucle.
 4. Din spatele capului, fa o sectiune orizontala lata de Sectioneaz-o in portiuni de cate 2cm pe care le rulezi, pe rand pe cate un bigudiu flexibil. Fixeaza bigudiul prin indoirea capetelor pe interior.
 5. Lasa-ti parul sa se usuce natural sau pastreaza bigudiurile flexibile peste noapte.
 6. Desprinde usor bigudiurilr si separa suvitele pentru a da volum. Bigudiurile se scot individual, incepand de la baza gatului.
 7. Cand esti multumita de rezultat, pulverizeaza fixativ pentru a fixa coafura.

Trucuri si sfaturi

 1. Se pot folosi atat pe parul ud cat si uscat, dar rezultatele sunt diferite.
 2. Bigudiurile flexibile functioneaza cel mai bine pe parul lung si mediu, altfel sunt greu de fixat si se pot desprinde usor.
 3. Aproximativ 24 de bigudiuri sunt suficiente pentru un par lung si des.
 4. Pentru a obtine bucle naturale, foloseste cel putin doua marimi diferite. Pe cele groase foloseste-le pe partea superioara a capului si pe cele de lungime medie pe dedesubt.
 5. Cand fixezi bigudiurile pe partile laterale, ruleaza-le dinspre fata.
 6. In functie de grosimea bigudiului si intensitatea tensiunii
 7. Obtii cele mai bune rezultate – bucle frumos definite si rezistente – atunci cand lasi bigudiurile pe cap cel putin opt ore sau peste noapte.
 8. Daca le tii peste noapte, inveleste-ti capul cu o esarfa din matase pentru a evita ca bigudiurile sa se slabeasca sau sa cada in timpul somnului.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.