Quinoa: beneficii si retete

Quinoa este o pseudo-cereala care se bucura de o popularitate crescuta datorita profilului sau nutritional: un aliment dens, o proteina completa care contine toti aminoacizii esentiali, fara gluten, bogata in vitamine si minerale, cu indice glicemic scazut, este usor de digerat si se poate consuma intr-o varietate de preparate. In plus, se gateste atat de […]

Cum afecteaza modul de gatire calitatea nutrientilor

Aproape fiecare proces de preparare a alimentelor reduce cantitatea de nutrienti. In special, procesele care expun alimentele la niveluri ridicate de caldura, lumina, si / sau oxigen determina cea mai mare pierdere a substantelor valoroase. Acestea pot fi „spalate“ impreuna cu fluidele care se folosesc in timpul prepararii. Cum influenteaza modul de gatire alimentele Gatitul […]

Intre mit si realitate. Adevarul despre sare

Cu singuranta ai auzit multe lucruri negative despre sare. Persoanele care consuma o cantitate de sare mult peste necesarul zilnic au o tensiune arteriala mare si, de cele mai multe ori, sufera de hipertensiune. Consumul de sare in exces a mai fost corelat si cu alte afectiuni grave ale sanatii, de la insuficienta cardiaca si […]

Vrei sa te bucuri de un somn de calitate?

“Nu pot sa dorm noaptea!”, “Am tulburari de somn!”, “Am un somn agitat si ma trezesc obosita” Iata ce trebuie sa faci pentru a avea un somn de calitate, linistit. De ce este important somnul? Somnul este un element cheie pentru sanatate. Cu toate acestea, atunci cand viata devine incarcata, somnul, de multe ori, este […]

Avocado: valori nutritive si idei de consum

Tendintele alimentare sunt in continua schimbare, dar datorita beneficiilor pentru sanatate, fructul avocado a fost in lumina reflectoarelor de ceva timp si inca continua sa se mentina bine pe pozitie. Faima sa se datoreaza compozitiei, partial texturii cremoase si gustului sau delicios de nuca. Avocado: profil nutritional Avocado are o piele foarte groasa, care il […]

Cea mai buna pudra proteica

De multe ori ne vedem nevoite sa ne suplimentam consumul de proteine in diferite scopuri, sa intrunim necesarul zilnic pentru a ne mentine, sa crestem consumul de proteine pentru a slabi si pentru a creste masa musculura, implicit rata metabolica. Atunci ne indreptam catre sursele proteice suplimentare, comercializate sub forma de pudra care se pot […]

Faina de migdale – Alternativa fara gluten. Beneficii

Oamenii iubesc migdalele, dar si faina de migdale pentru ca este fara gluten. E o alegere comuna pentru orice dieta saraca in carbohidrati. Pentru a fabrica faina, migdalele mai intai se oparesc pentru a elimina pielea, apoi se macina pana la o pulbere foarte fina. Faina de migdale: Profil nutritional Faina de migdale vs. faina […]

Laptele de cocos (raw). Cum se face si ce contine

Laptele de cocos a devenit foarte popular in ultima perioada ca alternativa la laptele de vaca pentru cei cu intoleranta la lactoza si vegani. Obtinut din doar doua ingrediente, pulpa nucii de cocos si apa, are un profil nutritional foarte diferite de laptele obisnuit, fiind foarte bogat in grasimi saturate.   Lapte de cocos Laptele […]

Smochine proaspete vs. Smochine uscate

Cu toate ca smochinele uscate sunt disponibile pe tot parcursul anului, nu se compara nimic cu gustul unic si textura smochinelor proaspete. Ele sunt delicioase, dulci si au o combinatie perfecta intre gustul miezului, finetea pielii si semintele crocante. De obicei, sunt disponibile din luna iunie pana in septembrie.   Smochine proaspete. Profil nutritional Smochinele […]