•  
  •  

Firele de par crescute sub piele pot afecta pe oricine, indiferent de metoda de epilare traditionala folosita, pot aparea pe orice suprafata de piele epilata si pe langa aspectul inestetic, se pot inflama si irita, dand nastere chiar si la infectii – foliculita.

Cu siguranta te-ai confruntat cu acest neajuns, cel putin o data in viata. Vestea buna este ca poti lua cateva masuri pentru a preveni aparitia firelor de par crescute sub piele.

Ce sunt firele de par crescute sub piele

Apar atunci cand firele de par cresc sub piele in loc sa creasca la suprafata, ca urmare a epilarii traditionale.

Se observa ca niste bube mici, rotunde, numite papule sau mici umflaturi cu puroi, numite postule. In unele cazuri, pielea din jurul firelor de par crescute sub piele se poate inchide la culoare, actiune cunoscuta drept hiperpigmentare.

Sa-mi fac griji? De regula, preocuparea este una de ordin estetic insa poate duce la complicatii.

De ce cresc firele de par sub piele?

Cand iti indepartezi parul, acesta creste la loc. Cele mai multe fire de par cresc la loc prin piele, ajungand la suprafata. Insa, cand orificiul de iesire al firului de par la suprafata pielii este blocat, acesta continua sa creasca insa o face in interiorul straturilor de piele, ducand la umflaturi, inflamatii, infectii si pigmentari.

 

Cum scap de firele de par crescute sub piele

Din pacate, in fata faptului implinit, nu se pot lua foarte multe masuri. Se poate incerca extragerea firului de par acasa prin metode non-invazive, precum exfolierea.

In caz ca exfolierea esueaza, este necesar sa te adresezi cosmeticienei sau medicului dermatolog.

  • Aplica o compresa calda pe zona afectata. Freaca usor zona cu un scrub, folosind miscari circulare ca firul de par sa iasa la suprafata.

Atentie! Nu incerca sa zgandaresti firul de par cu penseta sau cu acul. Traumatizand pielea, risti sa faci o infectie sau sa ramai cu cicatrici dupa ce pielea se vindeca.

  • Cand firul de par a iesit la suprafata, foloseste o penseta sterilizata pentru a-l indeparta.

Atentie! Indeparteaza firul de par abia dupa ce pielea din jurul acestuia s-a refacut complet. Altfel risti ca firul de parul sa creasca in continuare sub piele.

  • Indeparteaza pielea moarta printr-o exfoliere usoara pentru a debloca orificiul de iesire al firului de par la suprafata pielii.
  • Aplica local o crema pentru reducerea inflamatiei.

 

Cum poti preveni cresterea firelor de par sub piele

Stii cum se spune, este mai bine sa previi decat sa tratezi. Daca nu vrei sa te mai confrunti cu acest neajuns pe viitor, trebuie sa tii cont de urmatoarele sfaturi:

  1. Inmoaie-ti pielea

Momentul ideal sa te epilezi cu lama este dupa dus cand pielea este moale si elastica.

Daca nu ai timp sa faci un dus fierbinte pentru a-ti deschide porii, foloseste comprese calde. Poti aplica local un prosop trecut sub un jet de apa fierbinte si stors usor.

  1. Exfoliaza-ti pielea

Firul de par isi croieste drumul din folicul spre suprafata pielii. Atunci cand intampina celule moarte care nu-i permit sa iasa la suprafata, firul de par continua sa creasca, dar o face sub piele, adica sub stratul de epiderma.

Pentru a indeparta celulele moarte, tot ce trebuie sa faci este sa exfoliezi zona pe care intentionezi sa o epilezi. Varianta cea mai simpla este data de folosirea unei manusi de dus abrazive, pentru exfoliere.

Bineinteles, poti folosi si gelurile de dus exfoliante, cu mici particule abrazive si parte crema hidratanta.

  1. Schimba-ti lama de ras des

Acorda o mare atentie lamei de ras. Este important sa folosesti o lama de ras noua, de unica folosinta. Lamele tocite cat si epilatul incorect duc la aparitia firelor de par sub piele.

  1. Aplica o crema speciala de epilare

Nu te epila niciodata cu lama pe pielea uscata!

Utilizarea unei creme speciale nu numai ca-ti lasa o piele perfect hidratata si atat de placuta la atingere, faciliteaza epilarea. Lama de ras aluneca mult mai bine iar timpii necesari epilarii sunt redusi.

  1. Invata sa te epilezi corect

Daca dispui de o lama de ras de calitate si ai aplicat o crema speciala pentru epilare, vei observa ca nu este necesar nici sa aplici o presiune prea tare pe piele, nici sa folosesti lama in directia opusa cresterii firului de par, cum multe dintre noi obisnuiesc.

Bineinteles, poti alterna epilarea cu lama cu alte metode de epilat: crema de epilat, aparatul de epilat sau epilarea cu ceara.

  1. Imediat dupa epilare

Evita sa freci pielea epilata cu prosopul.

In schimb, tapoteaza si aplica o crema hidratanta fara alcool. Lotiunile de corp parfumate pot irita pielea, creand o senzatie de arsura cat si o reactie alergica.

Ulterior nu te expune la soare 24-48h si nici nu-ti programa o vizita la solar.


  •  
  •  
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

dyfashion.ro

Logo mic revista fucsia

Fucsia – O diferenta de nuanta in viata femeii moderne!

answear.ro