Faina de migdale – Alternativa fara gluten. Beneficii

  •  
  •  

Migdale

Oamenii iubesc migdalele, dar si faina de migdale pentru ca este fara gluten. E o alegere comuna pentru orice dieta saraca in carbohidrati. Pentru a fabrica faina, migdalele mai intai se oparesc pentru a elimina pielea, apoi se macina pana la o pulbere foarte fina.

Faina de migdale: Profil nutritional

Faina de migdale vs. faina de cocos vs. faina de grau

Criteriul Faina de migdale Faina de cocos Faina de grau
Calorii Multe Mai putine Mai putine
Carbohidrati (in ¼ cana) Putini 6g Putin mai multi 16g Multi 24g
Gluten Nu contine Nu contine Contine
Continut Vitamina E, fier, mangan, potasiu, magneziu,calciu Fier, mangan, cupru Carbohidrati, putin fier si vitamina B

 

Faina de migdale: Beneficii pentru sanatate

Faina de migdale beneficii

Deoarece faina este obtinuta exclusiv din migdale , ea aduce organismului exact aceleasi beneficii ca si migdalele originale. O cana de aceasta faina contine aproximativ 90 de migdale, ofera mai mult de 100 la suta din necesarul zilnic de vitamina E si poate fi folosita in toate tipurile de alimente coapte.

Stimuleaza sanatatea inimii

Peste 65% din grasimea ce se contine in faina de migdale este mononesaturata, excelenta pentru mentinerea nivelului de colesterol si buna pentru starea generala de sanatate a inimii.

In plus, oamenii de stiinta spun ca consumul de migdale poate reduce riscul de boli cardiace coronariene prin pastrarea vaselor de sangvine sanatoase.

Subiectii unui studiu condus de Prof. Helen Griffith au consumat 50 de grame de migdale pe zi, timp de o luna, iar rezultatele au fost extrem de pozitive pentru sanatatea inimii lor. Indiferent daca mananci migdale intregi sau faina de migdale.

Aceasta cercetare din Marea Britanie, arata ca consumul de migdale creste in mod semnificativ nivelul de antioxidanti din sange, imbunatateste fluxul sanguin si reduce tensiunea arteriala. Toti acesti markeri de sanatate sunt cheia pentru o inima care functioneaza in mod corespunzator.

Ajuta la prevenirea cancerului

Cercetatorii de la o Universitate din California au efectuat un studiu pentru a evalua efectul migdalelor si fainei de migdale pe celulele de cancer de colon. Ei au descoperit ca migdale intregi si fractiunile de migdale reduc focarele si aglomerarile de celule canceroase.

Potrivit autorilor studiului publicat in Cancer Letters, Paul A. Davis si Christine Iwahashi, rezultatele sugereaza faptul ca consumul de migdale poate scadea riscul de cancer de colon, iar continutul ridicat de grasimi sanatoase din migdale este responsabil de capacitatea sa de lupta impotriva cancerului.

Gestioneaza nivelul de zahar din singe

Un studiu din 2006 publicat in Journal of Nutrition a constatat ca, pentru persoanele sanatoase, migdale scad glicemia postprandiala (nivelul glucozei este controlat dupa mincare). Cercetatorii au dat subiectilor mese controlate pe zi fie cu migdale, fie cu cartofi, orez, piine.

Ei au descoperit un continut scazut al glucozei si insulinei si unul ridicat al compusilor antioxidanti din singe la persoanele ce au luat migdale.

Incurajeaza pierderea in greutate

Un studiu randomizat, realizat timp de 24 de saptamani si publicat in International Journal of Obesity si tulburari a evaluat efectele migdalelor comparativ cu alte glucide complexe pe 65 de adulti care au fost supraponderali sau obezi.

Jumatate dintre participantii la studiu au consumat o dieta saraca in calorii si o mica cantitate de migdale pe zi. Cealalta jumatate a grupului a mancat o dieta saraca in calorii, plus au consumat glucide complexe in fiecare zi. Ambele grupuri au consumat aceeasi cantitate exacta de calorii si proteine.

La final s-a tras concluzia ca consumatorii de migdale au prezentat o scadere in greutate cu 62 % mai mare si o reducere cu 50 la suta mai mare in circumferinta taliei.

Imbunatateste nivelul de energie

Combinatia dintre grasimi sanatoase, macronutrienti si micronutrienti face faina de migdale un excelent energizant. Mai exact, faina contine creatori de energie, cum ar fi riboflavina, mangan si cupru. Riboflavina (vitamina B2) din migdale joaca un rol esential in producerea de energie, crearea de celule rosii din sange, functia celulara normala, crestere si dezvoltare.

Aceasta contine, de asemenea, mangan, urme de minerale si cupru. Aceste doua minerale sunt cruciale, sunt co-factori ai unei enzime numita superoxid dismutaza . Aceasta enzima dezactiveaza radicalii liberi din mitocondrii (generatori de energie in interiorul celulelor noastre), ceea ce asigura energia noastra continua.

 

Cum gatesti cu faina de migdale

Biscuiti cu faina de migdale

Cu faina de migdale faci cunostinta in dieta low-carb care te invata ca poti gati si consuma dulciuri cu putini carbohidrati. Este o faina fara gluten, cu un indice glicemic mic, bogata in grasimi si proteine dar si o sursa buna de vitamina E, magneziu, fosfor, potasiu, fier si calciu.

Cu toate acestea, are particularitatile sale pe care te invitam sa le afli in randurile de mai jos.

Faina de migdale poate inlocui faina din grau in retete in care textura nu este atat de importanta. Spre exemplu, cand gatesti la cuptor briose, biscuiti, negrese sau chec poti inlocui faina obisnuita cu faina de migdale intr-un raport 1:1.

Diferenta este ca nu mai ai nevoie de aceeasi cantitate de grasimi, fie ea unt sau ulei vegetal (Nu uita ca 75% dintre caloriile fainii de migdale provin din grasimi).

In cazul altor retete de prajituri se simte lipsa puterii de legare a glutenului, asa ca, atunci cand gatesti cu faina de migdale, va trebui sa folosesti un ou in plus (sau alt agent de legare).

Aluatul din faina de migdale n-ar trebui sa te sperie. Este, de regula, mai gros decat cele din faina alba. Abtine-te sa adaugi lichid. Preparatele din faina de migdale sunt si ele dense si consistente. Cel mai probabil te vei satura cu o felie de chec sau 2-3 biscuiti.

Daca n-ai mai gatit pana acum cu faina de migdale nu te aventura sa incerci propriile retete. Gasesti pe internet o multime de retete testate care cer faina de migdale in loc fainii albe.

Un truc grozav, care functioneaza de fiecare data, este inlocuirea unei cantitati de pana in 50% cu faina de migdale.

Faina de migdale se poate cumpara din orice magazin de specialitate si este usor de gasit online. Alege varianta organica dar si cea mai fina textura. Cu ajutorul fainii de migdale cu textura fina (din migdale blansate) obtii cele mai rezultate.

 

De incercat! Biscuitii low-carb din faina de migdale

Biscuiti din faina de migdale

Poti sa consumi biscuiti fara nicio remuscare! Cu o textura grozava, usor faramiciosi un gust delicat de migdale si cocos, nu contin gluten, au mai putini carbohidrati decat biscuitii obisnuiti, instaleaza si mentin satietatea intre mese.

Ii poti consuma ca pe o gustare intre mese, la micul dejun alaturi de un pahar de lapte de migdale sau ori de cate ori simti nevoia de ceva dulce.

Poti sa consumi biscuiti fara nicio remuscare! Cu o textura grozava, usor faramiciosi un gust delicat de migdale si cocos, nu contin gluten, au mai putini carbohidrati decat biscuitii obisnuiti, instaleaza si mentin satietatea intre mese. Ii poti consuma ca pe o gustare intre mese, la micul dejun alaturi de un pahar de lapte de migdale sau ori de cate ori simti nevoia de ceva dulce.

Cu un continut scazut de carbohidrati, iti poti servi ori de cate ori ai pofta de ceva dulce. Permisi in dieta Atkins, Dukan sau Paleo

Ingrediente:

  • 240g faina de migdale
  • 4 linguri de ulei de cocos
  • 2 oua BIO mari, batute
  • 1-2 linguri de miere de albine (sau alt indulcitor natural, dupa gust)
  • 1 lingurita rasa de praf de copt
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 mana de fulgi de ciocolata neagra

Preincalzeste cuptorul la 180 C. Aseaza o foaie de copt peste o tava de cuptor.

Amesteca faina de migdale, praful de copt si sarea intr-un bol adanc.

Adauga uleiul de cocos si amesteca pana se incorporeaza. Adauga ouale batute si mierea si omogenizeaza. La final incorporeaza fulgii de ciocolata.

Cum se fac biscuitii din faina de migdale

Ia cate o lingura din aluat din aseaza-l pe tava, la distanta de cativa centimetri. Preseaza usor biscuitii cu fundul lingurii pentru a-i turti.

Reteta biscuiti migdale

Da tava la cuptor pentru aproximativ un sfert de ora, pana se rumenesc usor.

Biscuiti low carb cu faina de migdale

Da tava la cuptor pentru aproximativ un sfert de ora, pana se rumenesc usor.

Scoate biscuitii din migdale din tava si lasa-i sa se raceasca pe un gratar. Poti fi consumati ca atare sau ii poti glazura cu un amestec de ciocolata neagra si unt de cocos. Poti tartina pe ei unt de arahide sau ii poti inmuia in lapte vegetal.


  •  
  •  
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

dyfashion.ro

Logo mic revista fucsia

Fucsia – O diferenta de nuanta in viata femeii moderne!

starshiners.ro