zoot

Fa din sport un stil de viata

Daca ar fi simplu, toata lumea ar face-o. Dar nu este este simplu sa transformi sportul intr-un stil de viata. Desi, culmea! am fost proiectati sa ne miscam, nicidecum pentru un stil de viata sedentar. Poate ar trebui sa o fim mai putin ingaduitoare cu noi si sa pornim incet, cu mici schimbari care devin obiceiuri si se transforma ulterior intr-un stil de viata.

Fitness stil de viata1. Nu fi prea aspra cu tine

Stim deja ciclul. Pornim un antrenament cu cele mai bune intentii, dam tot ce putam dar la un moment dat ne epuizam rezervele si o activitate fizica care ar trebui sa fie distractiva, se transforma intr-un calvar, o alta sarcina de bifat si ne frustreaza.

2. Renunta la atitudinea ‘Totul sau nimic’

Poate este o atitudine care functioneaza pentru cativa. Pentru noi ceilalti poate fi calea sigura catre esec. Este mai bine sa faci ceva decat nimic. Pasii mici si consecventi te vor aduce unde vrei. Incet si sigur.

3. Gaseste-ti calea

Pentru a gasi o activitate fizica care sa-ti faca placere si de care sa te tii, trebuie sa experimentezi. Ia mai multe clase de aerobic, de la pilates la HIIT, viziteaza mai multe sali de fitness si intra in contact cu mai multi antrenatori. Incearca si activitatile in aer liber. Poate preferi sa te antrenezi singura sau preferi sportul in grup. N-ai cum sa-ti gasesti calea pana nu-ti descoperi pasiunile.

4. Stabileste-ti asteptari realiste

Nu te poti transforma peste noapte intr-un model si nici nu-ti poti recapata conditia fizica in cateva sedinte de aerobic. Poti pastra in minte imaginea catre care te indrepti daca esti perfect constienta de timpul si efortul necesar pentru a ajunge acolo.

5. Practica disciplina

Stim ca se spune ca este nevoie de 21 de zile pentru a-ti insusi un obicei, noi credem ca este vorba de mai mult si vei avea multe perioade in care esti tentata sa renunti. Sarbatorile, raceala, un program prea incarcat si-ti iesi din ritm. Desi nu este o drama ca sari peste o sedinta de fitness, trebuie sa te redresezi cand observi ca te indepartezi tot mai mult de la program.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.