zoot

Exfolierea sprancenelor. Stai putin, ce?

De cand a devenit exfolierea sprancenelor un lucru? Poate nu face parte din rutina de ingrijire si styling a sprancenelor, dar ar trebui! Cel putin asta sustin specialistii care vin cu argumente care pe noi ne-au convins.

 

De ce ar trebui sa-ti exfoliezi sprancenele?

Exfolierea pielii
Foto: Image.net

In ciuda faptului ca trebuie sa adaugam inca un pas in rutina de ingrijire, de altfel deja incarcata, exfolierea periodica a sprancenelor are numeroase beneficii.

  • Pregateste sprancele pentru machiaj. Asa cum produsele de machiaj se aseaza mai bine pe o piele exfoliata si hidratata, creionul de sprancene, gelul sau pudra aluneca mai usor, rezista mai mult si au un aspect mai natural.
  • Imbunatateste conditia sprancenelor. Te confrunti cu fire de par aspre si rebele care au o personalitate proprie si nu vor sa urmeze forma sprancenelor? Firele de par devin disciplinate si capata un aspect mai sanatos.
  • Previne cresterea firelor de par sub piele. Daca ai fire de par care tind sa creasca sub piele, expertii in sprancene iti recomanda o exfoliere usoara, periodic.
  • Usureaza pensarea. Prin disciplinarea firelor de par si conditionarea acestora, pensarea devine mai precisa si mai putin dureroasa.
  • Stimuleaza cresterea firelor de par. Exfoliand zona sprancenelor in miscari criculare, indepartezi stratul de celule moarte si imbunatatesti circulatia catre foliculi.

Cum iti exfoliezi sprancenele?

Nu te panica. Exfolierea sprancenelor nu este cu mult diferita de exfolierea pielii, in general.

  • Prin curatare sunt indeparte orice urme de reziduuri, machiaj sau murdarie. Daca folosesti un creion de sprancene sau un gel cu rezistenta indelungata, este recomandat sa te demachiezi anterior. Clateste din abundenta cu apa calduta si tapoteaza cu un prosop pentru a usca.
  • Foloseste un scrub de fata in miscari circulare. Insista aproximativ un minut pe fiecare spranceana. Exfolierea indeparteaza stratul de celule moarte si imbunatateste circulatia in aceasta zona.
  • Clateste scrubul cu apa calda din abundenta si usuca zona cu un prosop curat prin tapotare. Aplica o crema de fata hidratanta.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.