zoot

Exercitiile izometrice n-ar trebui sa-ti lipseasca din rutina zilnica

Exercitii izometrice

Imagineaza-ti o serie de exercitii pe care le poti face in seturi de 10 secunde, (aproape) oriunde, fara niciun echipament.

Fa cunostinta cu exercitiile izometrice, perfecte pentru oricine dispune de numai cateva minute pentru a-si intari si tonifia musculatura. Fara sa te misti, fara sa transpiri, fara sa fie nevoie sa investesti in aparate de fitness sau abonamente la sala de forta. De exercitiile izometrice pot beneficia si sedentarii sau persoanele active care se recupereaza dupa un traumatism. Le poti introduce cu usurinta in rutina ta zilnica si sunt in masura sa completeze orice antrenament si sa-i sporeasca eficacitatea, inclusiv HIIT.

Exercitiile izometrice se mai numesc si exercitii statice pentru ca nu modifica lungimea muschiului in timpul executiei. In schimb, acestea creeaza o tensiune in muschi care-I creste forta si rezistenta. Muschiul lucreaza chiar daca pozitia este una statica.

Poti efectua un exercitiu izometric prin impingerea sau tragerea unui obiect fix, cum ar fi un perete. Poti apasa cu mainile o minge de dimensiune medie sau pur si simplu poti tine un muschi flexat intr-o pozitie stationara. Ideea este sa-ti folosesti muschii pentru a exercita cat mai multa forta impotriva rezistentei pentru cel putin 10 secunde.

  • Mingea. Tine o minge medicinala cu ambele palme in fata. Strange mingea cat poti de tare si mentine pentru 10-30 de secunde. Elibereaza si repeta de 5-10 ori.
  • Flotari pe jumatate. Aseaza-te in pozitia de flotare. Coboara pana la jumatatea distantei catre sol si mentine-ti corpul nemiscat pentru 10-20 de secunde. Repeta de 2-3 ori.
  • Scaunelul. Aseaza-te cu spatele la un perete si coboara ca intr-o genoflexiune pana cand cvadricepsii sunt paraleli cu podeaua. Extinde bratele in fata si tine spatele drept ca si cum ai sta corect pe un scaun. Incordeaza muschii abdomenului, coapsele si fesierii. Pastreaza pozitia statica pentru 10-20 de secunde. Repeta de 10-20 de ori.
  • Ridicarea sezutului. Aseaza-te pe spate, pe podea si indoaie genunchii si pozitioneaza talpile pe podea. Ridica soldurile de la sol si incordeaza fesierii si abdomenul. Mentine pentru 10-30 de secunde. Repeta de 10-20 de ori.
  • Rugaciunea. Impreuneaza-ti mainile la piept, ca intr-o rugaciune si apasa-le cu putere una contra celeilalte. Incordeaza pieptul si mentine 10-20 de secunde. Repeta de 10-20 de ori.

Exercitiile de izometrie imbunatatesc articulatiile, tesutul conjuctiv, echilibrul si forta.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.