•  
  •  

Exercitii de dictie

Ai nevoie de exercitii de dictie? Iti doresti sa poti pronunta cuvintele mult mai clar si mai cursiv pentru a te face inteles sau pentru a te impune in fata audientei tale?

De multe ori, felul in care rostesti cuvintele este mai important decat ceea ce spui.

Facand exercitii de dictie te poti face inteles (inteleasa) cu usurinta de catre cei cu care comunici si poti transmite exact mesajul dorit.

O persoana cu o dictie buna da impresia de putere, echilibru, impune respect fara a se stradui prea mult si are o mai mare putere de convingere. De ce? Tocmai pentru ca o dictie ireprosabila este echivalenta cu un nivel ridicat de profesionalism.

Nu toti am dobandit o pronuntie clara si cursiva, insa asta nu ne impiedica sa ne-o insusim, indiferent de varsta noastra. Cum? Prin exercitii de dictie, o respiratie corecta, corectarea tonalitatii, imprimarea unui ritm verbal consecvent si a unui volum corespunzator al vocii tale. Dar sa le luam pe rand.

Exercitii de dictie

Exercitiile de dictie nu iti vor dezvolta accentul si nici nu iti vor imbogati vocabularul. Dictia te ajuta sa dobandesti claritate in vorbire, sa te poti face inteles.

Exista mai multe tipuri de exercitii de dictie, multe dintre ele fiind deja foarte cunoscute si utilizate, in special de catre vorbitorii in public. Unele se concentreaza pe pronuntia corecta a unor litere sau grupuri de litere.

Unele ti se vor parea distractive, insa majoritatea exercitiilor sunt extrem de eficiente.

Exercitii de dictie 1 Exercitii de dictie 2 Exercitii de dictie 4 Exercitii de dictie 5 Exercitii de dictie 6 Exercitii de dictie 8 Exercitii de dictie 9 Exercitii de dictie 10 Exercitii de dictie 11 Exercitii de dictie 12 Exercitii de dictie 13 Exercitii de dictie 16 Exercitii de dictie 141 Exercitii de dictie 151

Cum se efectueaza aceste exercitii de dictie? Probabil multe dintre ele iti sunt familiare si le vei putea rosti cursiv de prima data.

In cazul celorlalte este posibil sa intampini dificultati.

Citeste tare si clar fiecare propozitie in parte. Apoi incearca sa citesti propozitia din ce in ce mai repede, fara a gresi pronuntia. Fa aceste exercitii de dictie ori de cate ori ai timp, repetand de cateva ori fiecare exercitiu in parte.

Mai mult, este posibil sa iti fie mai usor sa le citesti printate pe o foaie de hartie decat de pe ecranul monitorului.

Ai dificultati in pronuntarea literei “s”?Atunci insista pe acele exercitii de dictie special create pentru claritatea si cursivitatea pronuntiei “S-ului” in context.


  •  
  •  
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

dyfashion.ro

Logo mic revista fucsia

Fucsia – O diferenta de nuanta in viata femeii moderne!

answear.ro