zoot

Evita aceste 7 greseli in machiajul ochilor

Din dorinta de a epata sau de a atrage atentia intr-un mod total nepotrivit, sau poate din lipsa dexteritatii sau a folosirii produselor cosmetice de o calitate indoielnica, ni s-a intamplat tuturor in viata sa facem una sau mai multe din greselile de mai jos. Insa suntem aici sa invatam din propriile greseli.

greseli machiaj ochi

1. Fardul care se strange in pliul ochilor

Cand se strange in pliul ochilor sau face cute, fardul capata un aspect total inestetic. Ai putea remedia aceasta problema optand pentru un fard de calitate sau investind intr-un primer de ochi bun.

2. Machiajul ochi de pisica nepotrivit…

formei ochilor tai. Si eu fac parte din categoria celor care gasesc dificila trasarea coditei intr-o forma in care sa avantajeze ochiul. Cand ma uit din fata in oglinda parul totul ok insa dintr-o parte, linia pare discontinua. Desi urmaresti un tutorial de machiaj care face totul sa para atat de simplu iar pe model machiajul vine bine, inainte de a-l reproduce si a iesi pe usa, analizeaza-te dintr-o parte cu ochii inchisi, semi-deschisi si deschisi complet.

3. Prea mult sclipici

Fardul cu sclipici te poate avantaja la 18 ani dar dupa o anumita varsta intra in categoria produselor cosmetice de evitat. Chiar si cand esti tanara ar trebui sa folosesti sclipiciul cu moderatie. Daca cineva se uita la tine si nu te poate vedea ‘de’ sclipici sau acesta este primul lucru care iese in evidenta (de unde si privirea atintita asupra lui) atunci stii ca ai exagerat.

4. Prea mult fard si prea intens

In contexte total nepotrivite. La scoala, la birou, pe timp de zi. Atunci cand arati ca o sorcova cei din jurul tau te tintuiesc cu privirea si asta nu pentru ca ti-ar nutri sentimente de admiratie ci se mai degraba se intreaba “Ce-o fi fost in mintea sarmanei? Trece cumva printr-un moment dificil sau nu are o oglinda acasa…”

5. Linii de demarcatie evidente

Caz in care ai nevoie urgenta de o pensula buna de blending. Arunca o privire in oglinda din toate partile si asigura-te ca fardurile se imbina in mod armonios.

6. Gene paianjen

Efectul pe care il obtii cand aplici prea multe straturi de mascara sau folosesti un rimel uscat. Genele capata acel aspect de picioruse de paianjen.

7. Zona de sub ochi puternic iluminata

Incat duce spre alb, pe cand restul tenului are cateva nuante mai inchise. Este ok sa folosesti  iluminator in sub ochi pentru a masca cearcanele insa alege nuanta potrivita, tinand cont de subtonurile cearcanelor tale.

Credit foto: David Shankbone / Flickr.com CC

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.