zoot

Este simplu ca oja sa reziste mai mult pe unghii

Trebuie doar sa tii cont de cateva sfaturi si sa nu te abati de la ele. In fond, vorbim de timpul tau si cum acesta este pretios, vei fi interesata sa faci tot posibilul ca manichiura ta sa reziste mai mult. Desi unele dintre aceste trucuri par de bun simt, pe altele le vei auzi pentru prima data (desi am tendinta sa repet, cititoarele fidele stiu la ce ma refer).

Oja rezista pe unghii. cum sa faci ca oja sa reziste mai mult
Foto © BlueSkyImages – Fotolia.com.jpg

1. Unghia curata inainte de toate 🙂

Oja adereaza mai bine pe o suprafata a unghiei curata, usor pilita inainte. Inainte de a aplica primul strat de lac de unghii, asigura-te ca unghia este perfect curata. Fara reziduuri ramase de la dizolvantul de oja, fara urme de ulei de la tratamentul de cutile. Pont: Sterge-ti unghiile cu un tampon din bumbac imbibat in otet de mere pentru a indeparta orice reziduu. Functioneaza de minune cand vrei ca oja sa reziste mai mult pe unghii!

2. Aplica intotdeauna o baza de unghii!

Ai auzit asta atat de des incat pare un sablon. Poate de data asta o sa incerci. Baza, chit ca este pentru unghii, pentru ten sau ochi, odata folosita nu mai poti renunta la ea! Asta am invatat-o pe pielea mea pentru prima data cand am folosit primerul pentru ten. Apoi cel pentru ochi. Apoi baza de unghii. Ideal ar fi sa investesti intr-un Base Coat de calitate (Essie / OPI / MAC) si unghiile iti vor multumi.

3. Rezistenta ojei depinde de calitatea sa dar avem si solutia pentru problema asta.

Asta este un adevar general valabil. Poti sa-ti stergi la infinit unghiile cu otet de mere daca folosesti oja de 2 lei (la propriu). Dar te inteleg ca nu vrei sa investesti sume colosale in oje, pe cata vreme iti place sa schimbi permanent culorile. In articolele anterioare iti spuneam un truc: tehnica sandvisului si ghici ce, functioneaza! Ce inseamna asta? Faci oja sandvis intre un strat de baza de unghii si un top coat, ambele de calitate. Astfel, oja, fie ea si una de o calitate mai precara, rezista.

4. Top Coat: nu este o fita ci un must!

Cu toate denumirile de produse noi care au aparut in ultimul timp, incepi sa te gandesti daca sunt doar niste mofturi sau iti folosesc cu adevarat. Primer, iluminator, baza de unghii, top coat… nu, nu sunt fite si vei realiza asta cand ajungi sa le folosesti. Top coat-ul asigura rezistenta dar si un finish impecabil pentru o oja cu textura lucioasa. Iata si un truc: aplica top coat-ul si pe suprafata interioara a varfurilor unghiei. E transparent, nimeni nu isi va da seama iar unghiile au mai putine sanse sa se crape. In plus, oja rezista mai mult pe unghii.

5. Asteapta intre aplicarea straturilor

Sunt oje cu o puternica putere de acoperire in cazul carora nu ai nevoie sa aplici doua straturi. Dar imagineaza-ti o oja cu textura ‘sheer’ semi-transparenta. In aceste cazuri asteapta cateva minute intre aplicarea consecutiva a straturilor ca oja sa poate adera pe unghie / baza de unghii. Astfel oja rezista mai mult pe unghii.

6. Nu fi generoasa cu…

… cantitate a de oja pe care o iei pe pensula si o aplici pe unghie. Cu cat stratul de oja este mai gros, cu atat se va desprinde mai repede de pe unghii datorita unei slabe aderari pe suprafata unghiei. Aceasta este unul din motivele principale pentru care manichiura nu rezista (sau se strica imediat dupa aplicare fiindu-i necesar mult prea mult timp pentru a se usca). Truc: daca te grabesti aplica cateva picaturi de OPI DripDry Lacquer Drying Drops iar manichiura se va usca in cateva minute.

7. Protejeaza-ti manichiura ca oja sa reziste mai mult pe unghii!

Ultimul sfat. Pare de bun simt dar ma intreb… cate dintre noi folosim manusi cand spalam vase sau facem curatenie? Cate dintre noi folosim unghiile pentru a desface cutiile de Pepsi Light sau a deschide sertarul (sau orice alte activitati pentru care unghii nu sunt facute)? Pai, orice invat are si dezvat, dar anumite la anumite deprinderi parca nu putem renunta. O vom face de acum incolo ca oja sa reziste mai mult pe unghii?

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.