zoot

Este in regula sa folosesc un dizolvant de unghii pe baza de acetona?

Dizolvant lac de unghii cu acetona

Cand sunt frumos intretinute, unghiile contribuie la aspectul general ingrijit insa, acesta poate fi ruinat intr-o secunda cand lacul sare de pe unghii. Oricat te-ai chinui, nu poti salva un lac ciobit iar cand vine vorba de indepartarea acestuia, lucrurile se pot complica.

Exista o multime de solutii pentru indepartarea lacului de unghii. De fapt, sunt doua mari categorii: solutii de indepartare a lacului de unghii pe baza de accetona si fara accetona. De regula,existenta sau inexistenta acestui ingredient intens dezbatut este vizibila pe eticheta.

Ambele tipuri contin solventi care dizvolva fimul dur lasat de oja pe unghii. Oja contine rasini, plastifianti, formatori de film si pigmenti colorati, ingredientele care lucreaza impreuna pentru a-ti oferi acel finisaj uniform, care se usuca rapid si luceste. Problema este ca aceste ingrediente nu sunt atat de usor de indepartat de pe unghii.

Avantajul solutiilor de indepartat lacul de unghii pe baza de accetona este ca reusesc sa indeparteze si cea mai incapatanata oja. Acetona este un solvent foarte puternic dar este, de asemenea, si foarte dur. Nu usuca doar patul unghiei ci si elimina o parte din uleiurile naturale ale pielii si cuticulelor.

Daca ti-ai sters unghiile cu acetona si observi ca s-au albit, acesta este un semn clar ca ai folosit prea multa solutie si ti-ai uscat pielea.

  • Cand sa folosesti dizolvantul de unghii pe baza de acetona?

Poti folosi accetona sporadic, cand ai cu adevarat nevoie. Spre exemplu, atunci cand folosesti lacuri de unghii cu pigmenti inchisi la culoare sau foarte intensi. Acetona se poate folosi si pentru a indeparta manichiura semi-permanenta, tip Shellac.

  • Cand sa NU folosesti dizolvantul de unghii pe baza de accetona?

Daca folosesti un lac de unghii obisnuit, daca ai unghii casante, care se rup si se exfoliaza usor si daca cuticulele tale nu sunt in cea mai buna forma, indreapta-te catre o formula mai blanda si evita acetona.

Acestia utilizeaza solventi mai putin agresivi, cum ar fi acetatul de etil, alcoolul izopropilic sau carbonatul de propilena. De asemenea, acestora li se adauga agenti de hidratare, cum ar fi glicerina, pentru a minimiza neajunsul solventului de a usca pielea.

Indiferent daca folosesti acetona sau nu, este foarte important sa-ti hidratezi mainile si cuticulele dupa ce ai indepartat lacul de unghii.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.