zoot

Este bine sa consumi carbune medicinal?

Carbune activ bautura

Carbunele medicinal a fost utilizat de mult timp in situatii acute pentru a elimina toxinele din organism. Compozitia sa are proprietati absorbante, ceea ce inseamna ca atrage si elimina alte substante din corp.

Revenind in zilele noastre, adaugarea carbunelui medicinal in bauturi de detoxifiere si produse cosmetice capata o tot mai mare popularitate. Cu siguranta ai auzit de limonada cu carbune active. Gustul sau nu difera prea mult de traditionala limonada insa textura este calcaroasa.

Carbunele se prinde de tot ceea ce exista in sistem si elimina nu numai toxinele, cat si medicamentele pe care le-ai luat in ultimele ore sau nutrientii din mancarea pe care ai consumat-o in ultimele ore. Degeaba consumi un smoothie verde, incarcat de vitamine si minerale daca ii adaugi carbune medicinal. Acesta previne absorbtia nutrientilor din bautura si acele vitamine si minerale nu vor intra in sistem.

Cel mai bun moment in care sa consumi o bautura cu carbune medicinal este fie dimineata, in cazul in care sari peste micul dejun, fie seara, la cateva ore dupa ce ai luat cina.

Este bine sa consumi carbune activ?

Cand este folosit pentru a trata otravirea sau supradozajul, carbunele activ este, de obicei, sigur dar trebuie administrat numai intr-o clinica. Efectele secundare sunt mai probabile atunci cand carbunele este utilizat pe termen lung pentru a trata diferite conditii, precum excesul de caz. Atunci cand consumi carbune activ pe cale orala, acesta poate provoca:

  • Scaune negre
  • Limba neagra
  • Varsaturi sau diaree
  • Constipatie
  • In cazuri mai grave, blocaje gastrointestinale.

WebMD recomanda sa nu combinam carbunele activ cu medicamente pentru constipatie pentru a preveni dezechilibre electrolitice si alte probleme dar si sa evitam interactiunea acestuia cu anumite medicate. Carbunele activ poate preveni absorbtia unor medicamente cat si nutrienti din alimente. Se recomanda a se consulta medicul inainte de a lua orice supliment, fie el si natural.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.