zoot

Epilare cu ceara fara dureri. Da, se poate!

Indepartarea parului nedorit cu ceara poate fi dureroasa, mai ales daca este prima data cand incerci aceasta metoda de epilare. Bineinteles, nivelul de disconfort depinde de la persoana la persoana si tine atat de metoda (alege intotdeauna un salon pe baza de recomandari din partea prietenelor tale) cat si de produsele folosite. Pe langa aceste aspecte, iti vom da cateva ponturi pentru o epilare cu ceara fara dureri:

Epilarea cu ceara doare

1. Alege cu atentie momentul potrivit

Desi cele mai multe dintre noi si fac o programare la salon in functie de necesitatile de moment, incearca sa eviti perioada menstruatiei, perioada in care vei suferi cel mai mult. Indicat este sa te programezi la distanta de una sau doua saptamani dupa ciclul menstrual, zilele cele mai fertile ale lunii sunt ideale pentru o epilare fara durere. Mai mult, programeaza-te de dimineata cand nivelul de endorfine din organism este mai ridicat.

2. Pregateste zona

Foloseste un scrub special pentru zonele sensibile si efectueaza un gomaj bland pentru a indeparta celulele moarte si pentru a descoperi firele de par. Clateste si sterge-te fara a aplica obisnuita crema hidratanta.

3. Ia un analgezic

Daca te temi ca epilarea cu ceara doare, ia un analgezic (precum Ibuprofen) cu o ora inainte de programare. Daca frica este atat de mare incat te impiedica sa-ti faci acea programare, discuta cu dermatologul tau si roaga-l sa-ti prescrie o crema cu efect anestezic si aplic-o cu jumatate de ora inainte de programare.

4. Redu aciditatea din organism

Nu-ti spunem sa mergi atat de departe incat sa faci un detox, ci doar sa eviti consumul de alcool si nicotina inainte de sedinta. Daca iti programezi sedinta de epilat dimineata, asa cum te-am sfatuit ca este indicat, nu vei probleme sa te abtii pentru cateva ore. In schimb, consuma foarte multa apa pentru a fi hidratata.

5. Obisnuieste-te sa mergi regulat la epilat

Daca la inceput poti simti oarecare disconfort, pe masura ce repeti sedintele de epilat, vei observa ca durerile dispar. Repeta programarile la interval de o luna si vei trece peste orice temeri.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.