zoot

Eggnog: reteta de lichior de oua a lui Jamie Oliver

Eggnog lichior de oua

Lichiorul de oua, sau eggnog-ul, isi are originea in Anglia insa a fost adoptat si a devenit popular peste ocean, in America de unde nu lipseste de pe mesele traditionale specifice sarbatorilor de iarna. Are la baza cateva ingrediente simple si nu este deloc greu de preparat. Noi am incercat reteta de lichior de oua a lui Jamie Oliver, aromata, intensa si cremoasa, exact asa cum ne place. Ti-o propunem si tie.

Ingrediente:

  • 700ml lapte
  • 240ml smantana lichida dulce
  • 5 oua
  • 175ml rom sau burbon
  • 10g zahar
  • 3 betisoare de scortisoara
  • 1 pastaie de vanilie
  • 1 lingurita de nucsoara

RETETA LICHIOR DE OUA

Amesteca laptele, smantana lichida, vanilia si nucsoara intr-o cratita la foc mediu. Dupa ce a dat in clocot ia cratita de pe foc si las-o sa se raceasca, timp in care aromele se impregneaza.

Intr-un bol de mixer bate galbenusurile de ou cu zahar pana se omogenizeaza si zaharul se dizolva. Incorporeaza treptat laptele si continua sa amesteci pana cand obtii un lichid omogen si cremos. Incopreaza romul si amesteca.

Da la rece peste noapte.

Inainte de servire, bate albusurile de ou cu mixerul pana se fac spuma si incorporeaza-le usor in bautura. Serveste eggnog-ul cu nucsoara presarata deasupra.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.