zoot

Dresul plasa: un alt accesoriu must-have

Trecerea din dizgratie la cel mai HOT accesoriu al sezonului s-a produs rapid iar de pe podium pe strada n-a fost decat un singur pas. Dresul plasa si-a castigat pe buna dreptate statutul de must-have al sezonului. Daca te numeri printre fashioniste, n-ar trebui sa-ti lipseasca, mai ales ca este mult mai versatil decat pare.

Tendinte dres plasa
Foto: Simon Miller / Dennis Basso / Cinq a Sept / Jason Wu

De o popularitate similara s-a mai bucurat in miscarea punk din anii ’70, a fost reluat in perioada grunge din anii ’90 si sa nu uitam de fenomenul Madonna. Dupa o perioada de dizgratie, apar timid pe podiumurile de moda in 2016 si incep sa prinda in moda strazii in moduri total neasteptate.

Incep sa se vada timid pe sub mansetele indoite ale jeansilor boyfriend sau printre rupturile blugilor uzati. Au inceput sa se intrevada si pe sub topurile scurte, ridicati mult peste betelia pantalonilor. In toamna lui 2017 devin un accesoriu de layering indispesabil, fiind purtat atat cu jeansi rupti, pantaloni cropped, pulovere sau hanorace supradimensionate.

De o versatilitate incredibila, dresul plasa poate fi dus in orice zona, atata vreme cat nu trece de pragul vulgarului. Iata cateva idei cu care nu poti da gres:

  • Croiul cropped sau fustele midi. Lasa sa se intrezareasca doar o portiune din dresul plasa pe sub un tiv scurtat deasupra gleznei, chit ca este vorba de jeans sau un pantalon de costum. Poti aborda atat tocul cat si incaltamintea sport sau de inspiratie masculina pentru a completa tinuta.
  • Porta-l cu o rochie tricotata larga sau un pulover supradimensionat. Dresul plasa face un contrast deosebit cu tricotajele supradimensionate si groase.
  • Pielea si blana. Combina-l cu un trench lung din piele sau o vesta lunga de blana care aduce volum in partea superioara.
  • Incaltaminte sport si piese vestimentare de inspiratie sport, precum hanoracele supradimensionate.

Evita sa-l porti cu un fason mulat sau un tiv prea scurt.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.