zoot

Dovlecel umplut cu meci si legume trase la tigaie

Se apropie postul si ne-am gandit sa-ti propunem o reteta de post versatila si economica. Dovlecelul umplut cu mei si legume la tigaie este deosebit de hranitor si satios, sarac in calorii, fara gluten si lactoza, ideal pentru a fi servit in perioada postului si in meniul obisnuit al unui vegetarian.

Dovlecel umplut cu mei si legume

Ingrediente:

  • ½ cana de mei clatit in cateva ape
  • 2 cani de supa concentrata de legume (sau apa)
  • 4 dovlecei romanesti sau zucchini de dimensiune medie, cu capetele taiate
  • 1 cutie pulpa de rosii 400g
  • O ceapa alba, tocata marunt
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 2 linguri capere
  • 200g masline Kalamata, fara samburi, tocate
  • Condimente dupa gust: rozmarin uscat, cimbru uscat, maghiran uscat, busuioc uscat, boia
  • 1 lingura de ulei de masline
  • Sare si piper dupa gust
  • ½ legatura de patrunjel tocat pentru servire

DOVLECEL UMPLUT CU MEI SI LEGUME LA TIGAIE

Toaca ceapa marunt si caleste-o cateva minute intr-o lingura de ulei, pana devine translucida. Adauga usturoiul zdrobit cu ajutorul unei prese si soteaza pana se impregneaza mirosurile (aproximativ un minut).

Adauga meiul clatit bine,  ierburile si mirodeniile si soteaza timp de aproximativ 2-3 minute. Torna pulpa de rosii direct din cutie, amesteca bine si adauga supa concentrata de legume (se poate inlocui cu apa). Acopera tigaia cu un capac. Dupa ce a dat in primul clocot, da focul la mic si fierbe timp de 20 de minute.

In timp ce meiul fierbe, pregateste dovleceii. Indeparteaza capetele si taie-i in doua, pe lungime. Aseaza-i intr-o tigaie mare, cu partea taiata asezata pe fundul tigai si umple tigaia cu apa cat sa acopere jumatate de inaltimea dovleceilor. Acopera tigaia. Dupa ce a dat in primul clocot, mai lasa-i la fiert aproximativ 5 minute.

Scoate dovleceii pe o servet de bucatarie si lasa-i sa se scurga bine. Dupa ce s-au racit, foloseste o lingura pentru a scobi miezul. Toaca marunt miezul si pune-l deoparte.

Preincalzeste aragazul la 180 grade Celsius.

Adauga pulpa de dovlecei, maslinele si caperele peste mei. Continua sa-l fierbi pentru cinci minute, sau mai mult, pana cand se absoarbe lichidul si se inmoaie.

Aseaza o hartie de copt peste o tava de cuptor si aseaza dovleceii scobiti. Umple-i cu umplutura de mei si legume si da-i la cuptor pentru aproximativ 20 minute.

Dovleceii umpluti se lasa sa se raceasca cel putin cinci minute inainte de a fi serviti. Se servesc cu putin patrunjel proaspat tocat.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.