zoot

Dovlecel pane. Ii vei indragi alaturi de o portie de piure

Dovlecei pane

Nu sunt ei cei mai gustosi in forma raw insa, tavaliti prin faina si ou, apoi prajiti in cateva lingurite de ulei devin foarte apetisanti. Secretul unor dovlecei pane gustosi nu este decat unul: sareaza-i si lasa-i sa se scurga bine! In acest fel se inlatura cea mai mare parte a apei, dovleceii capata o crusta frumoasa dar raman usor moi in interior.

Ingrediente:

  • 2-3 dovlecei medii
  • 3 oua
  • Faina
  • Sare si piper, dupa gust
  • Ulei vegetal pentru prajit

DOVLECEI PANE

Reteta dovlecei pane

Se spala dovleceii sub un jet de apa si se indeparteaza ambele capete. Se curata de coaja (desi nu este neaparat necesar) si se taie feliute de aproximativ jumatate de centimetru, cat mai egale.

Feliutele de dovlecei se sareaza si se lasa la scurs intr-o strecuratoare, timp de 10-15 minute pentru a indeparta cat mai mult din concentratia de apa.

*** Alege dovlecei de dimensiune medie. Cei mici au un continut mai ridicat de apa iar cei mari au seminte si, de multe ori, miezul sec.

Presara 3-4 linguri de faina intr-o farfurie intinsa si, separat, intr-o farfurie intinsa bate bine ouale, cu sare si piper. Da fiecare felie de dovlecel prin faina, apoi prin ou.

*** Daca vrei o crusta mai groasa, repeta.

Incinge cateva linguri de ulei vegetal intr-o tigaie si prajeste cate 5-6 felii de dovlecel deodata (sau cate incap in tigaie). Mentine-le la foc mediu pana se rumenesc frumos pe o parte apoi intoarce-le, cu ajutorul unei spatule, pe partea cealalta.

Dupa ce s-au rumenit frumos pe ambele parti, scoate dovleceii pane cu o spatula pe un servet de bucatarie pentru a absorbi excesul de grasime.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.