zoot

Dovleac copt cu miere si scortisoara

Ai pofta de ceva dulce si totusi te temi ca te poti ingrasa? Propunerea noastra de astazi este mai putin obisnuita insa surprinzatoare. Sarac in calorii, incarcat de vitamine si cu un continut semnificativ de fibre, dovleacul copt cu miere si scortisoara este un desert rapid si sanatos.

Dovleac copt

Ingrediente:

  • 1 dovleac mic (1.5kg)
  • 150g nuci, zdrobite
  • 2 linguri de zahar alb
  • 4 linguri de miere
  • 1 lingurita de scortisoara
  • ½ lingurita de nucsoara
  • ½ lingurita de cuisoare

DOVLEAC COPT CU MIERE SI SCORTISOARA

Preincalzeste cuptorul la 200C. Taie dovleacul pe jumatate, indepareaza semintele, apoi feliaza-l, lasand coaja.

Acopera cu apa fundul unei tavi de cuptor si aseaza feliile de dovleac. Presara zaharul si condimentele uscate. Acopera cu folie de aluminiu si da la cuptor.

Coace dovleacul pana se inmoaie si poate fi usor patruns cu furculita (30-40 de minute, in functie de grosimea feliilor) apoi indeparteaza folia de aluminiu si da din nou la cuptor pentru alte 10 minute pentru a se carameliza. Indeparteaza tava din cuptor, toarna mierea si presara nucile zdrobite.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.