zoot

Dorada la cuptor, cu cartofi si masline

Un peste care se gateste repede, este delicios si satios. Dorada la cuptor, cu cartofi si masline se serveste alaturi de un pahar de vin alb.

Dorada la cuptor

Ingrediente:

  • 1 dorada cu tot cu cap (450g)
  • 400g cartofi noi sau mici
  • 1 mana de masline negre
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • 1 legatura de patrunjel, tocat marunt
  • ½ coaja de lamaie rasa
  • 1 pahar de vin alb
  • 2 linguri de ulei de masline

DORADA LA CUPTOR CU CARTOFI SI MASLINE

Preincalzeste cuptorul la 220C.

Pune apa la fiert, spala cartofii si toarna-i in apa clocotita. Fierbe-i pentru 10 minute, taia-I in felii groase si lasa-i sa se raceasca. Transfera-i intr-un bol inalt, amesteca-I cu maslinele, usturoiul, jumatate din cantitatea de patrunjel tocat, 1 lingura de ulei de masline si coaja de lamaie rasa. Asezoneaza cu sare si piper.

Unge cu ulei o tava de cuptor termorezista si transfera amestecul de cartofi si condimente pe fundul vasului.

Asezoneaza pestele cu sare si piper si introdu cozile de la patrunjel in cavitate. Aseaza dorada peste cartofi si toarna peste ea o lingura de ulei de masline.

Da la cuptor si coace pestele entru 15 minute pana cartofii incep sa se rumeneasca pe magini. Toarna vinul si da din nou la cuptor pentru inca 10 minute sau pana cand pestele este gatit complet.

Scoate vasul din cuptor, presara restul de patrunjel tocat si serveste la masa.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.