zoot

Diversifica: salata din telina apio, nuci maruntite, pere si blue cheese

Tulpina de telina (apio) este un aliment antioxidant si antiinflamator, cu numeroase beneficii pentru sanatate. Are o textura crocanta si este puternic aromata, in special atunci cand se consuma cruda. In plus, iti furnizeaza numeroase vitamine si minerale. Se combina excelent cu nucile maruntinte, o sursa importanta de grasimi bune, dar si cu bucatile de pere si branza blue cheese maruntita, intr-o salata exotica, foarte prietenoasa cu silueta.

Salata din telina apio, nuci maruntite, pere si blue cheese

Ingrediente:

  • 1 legatura de telina apio
  • 1 ceasca de blue cheese, maruntita
  • ¾ ceasca de nuci, maruntite la cutit
  • ¾ lingurita salota, maruntita
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura de otet balsamic
  • Sare si piper proaspat macinat, dupa gust

SALATA DIN TELINA APIO, CU NUCI, PERE SI BLUE CHEESE

Amesteca salota cu uleiul de masline si otetul balsamic si da-o deoparte.

Prajeste nucile la cuptor, pe o foaie de copt, timp de 10-15 minute sau intr-o tigaie, la foc mediu, pentru 3-5 minute cat sa-si intensifice aromele. Lasa-le sa se raceasca, apoi marunteste-le din cutit.

Taie telina apio in bucati pe diagonala si aseaz-o in castron. Toarna peste ea jumatate din cantitatea de dressing. Presara nucile si branza maruntita. Mai adauga dressing daca este nevoie. Gusta si potriveste salata de sare si piper.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.