zoot

Diferenta dintre pielea uscata si pielea deshidratata

Diferenta dintre pielea uscata si pielea deshidratata

Desi termenii obisnuiesc a se folosi intersanjabil, nu inseamna acelasi lucru.

Pielea uscata

Spre deosebire de pielea deshidratata, acesteia ii lipseste uleiul. Nu este vorba de o conditie temporara, resimtita in anumite contexte (de exemplu, iarna) ci de una permanenta. Pielea uscata se intinde adanc in straturile pielii nu doar ce vezi la suprafata: portiunile uscate, crapata si putin piezoase.

Tenul uscat este un tip de ten caruia ii lipsesc supletea si elasticitatea, fiind usor predispus la riduri. Odata identificat acest tip de ten, ii poti imbunatati infatisarea. Vei vrea sa-i furnizezi formule intens hidratante pentru a inlocui uleiurile naturale care-I lipsesc. Chiar si suplimentele alimentare ajuta. Suplimentele de acizi grasi Omega 3 vor hrani pielea ucata.

Pielea deshidratata

Deshidratarea este o conditie speciala a pielii pe care oricine o poate experimenta la un moment dat. Chiar si persoanele care au ten gras si mixt. Este vorba, insa, de o conditie temporara.

Desi simptomele sunt similare tenului uscat, pielii deshidratate ii lipseste apa. Iti vei simti pielea strana si vei observa aspectul tern. Se intampla adesea la schimbarile de anotimp si se poate datora oricarui factor care interfereaza cu bariera naturala a pielii: schimbari de temperatura, vreme apra, stres, lipsa somnului si daune cauzate de soare.

Daca ai pielea deshidratata incepe prin a face schimbari in rutina de ingrijire:

  • Renunta la scruburi si produse cosmetice cu particule abrazive, de tipul anumitor lotiuni de curatare sau a servetelelor demachiante.
  • Foloseste creme si seruri de fata care contin acid hialuronic si colagen.
  • Pulverizeaza periodic pe fata apa termala.
  • Consuma cel putin 2l de apa pe zi.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.