zoot

Dieta Dukan: tot ce trebuie sa stii

Cine este doctorul Pierre Dukan

Nascut in 1941, Pierre Dukan practica medicina generala in zona Montparnasse din Paris, specializandu-se in Neorologie. De la primul caz de obezitate tratat la inceputul carierei sale, se dedica nutritiei. Pe parcursul a 40 de ani de la eveniment, Dukan aplica si dezvolta dieta care ii porta numele si lucreaza cu peste 40.000 de pacienti in cabinetul sau.

 

Cum se pun bazele dietei Dukan

Cand primul pacient cu probleme de greutate i se adreseaza, doctorul Dukan il pune pe o dieta de 5 zile in care nu avea voie sa manance decat carne slaba la gratar si apa cat cuprinde. Pacientul, carnivor inrait, se intoarce dupa cinci zile cu aproape 5.5kg pierdute. Entuziasmat, pacientul ii cere sa continue aceasta dieta. Dupa ce i-a facut analizele si atat glucoza, acidul uric si colesterolul erau perfect normale, doctorul Dukan ii mai permite inca 5 zile de carne slaba fara grasimi. La sfarsitul celor 5 zile, pacientul slabeste inca 2.26kg. Doctorul ii adauga peste si fructe de mare in dieta, ca la sfasitul celor 20 de zile cantarul sa indice 10 kilograme pierdute.

Asa se dezvolta pasiunea doctorului Dukan pentru nutritie dar si dieta Dukan, care ii poarta numele.

Ce reprezinta dieta Dukan

  • Dieta Dukan este o dieta hiperproteica, slaba in grasimi, cu un program riguros ce contine intructiuni specifice, faze si obiective clare care nu lasa loc de interpretari. Aceasta rigurozitate poate fi benefica pacientului care nu devine confuz si nu se abate de la drum.
  • Scaderea rapida in greutate data de prima faza a detei Dukan motiveaza pacientul sa urmeze si ceilalti pasi.
  • Scapati de povara de a numara caloriile, cei care urmeaza dieta Dukan nu trebuie sa se ghideze decat dupa lista alimentelor permise.
  • Dieta Dukan este o dieta stil de viata, pierderea in greutate se produce treptat iar corpul are suficient timp sa se obinuiasca cu schimbarea si cu noul stil alimentar. Doctorul Dukan mizeaza intreg succesul acestui regim pe valoarea sa educationala.
Inapoi1 din 6Inainte
Foloseste sagetile ← →

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.