zoot

Dezlegare la peste! Snitele din file de crap

Sunt preparate rapide, nu cer decat cateva ingrediente si ies absolut delicioase. Perfect condimentate, asteapta sa fie insotita de o garnitura hipocalorica pentru o cina sanatoasa. Alege un peste alb pentru a prepara aceste snitele: pastrav, crap, salau, pangasius etc.

Snitele din cra

Ingrediente

  • 600g file de crap
  • 2 oua BIO mari
  • Faina si pesmet
  • Ulei pentru prajit
  • Sare, turmeric si piper negru dupa gust
  • Zeama proaspat stoarsa a unei jumatati de lamai

SNITELE DIN FILE DE CRAP

Spala bucatile de peste alb sub un jet de apa si usuca-le cu un prosop de bucatarie. Asigura-te ca nu are oase sau vene (sau indeparteaza-le, dupa caz).

Pulverizeaza zeama de lamaie peste fileuri, sareaza, condimenteaza cu piper negru, proaspat macina si turmeric. Da la rece timp de 20 de minute.

Fiecare bucata de file se inmoaie bine in ouale batute dupa care se da prin pesmet si se prajeste in baie de ulei incins, pana se rumeneste frumos, pe ambele fete.

Se scot si se aseaza peste cateva servetele de bucatarie pentru a absorbi grasimea in exces.

*** Snitelele de crap se pot gati si la cuptor, intr-o tava peste care ai aseaza o hartie de copt.

Servetele snitelele de peste alaturi de o garnitura din legume le tigaie, orez, piure din diferite legume (cartof, conopida, pastarnac) sau pur si simplu, o salata.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.