zoot

Descifreaza simbolurile de pe eticheta hainelor tale preferate!

Etichetele hainelor iti vor spune tot ce ai nevoie sa stii despre ingrijirea corespunzatoare a hainelor. Verifica eticheta inainte de a le introduce in masina de spalat.

 

Afla daca articolele vestimentare pot fi spalate

Anumite tesaturi, precum blana nu se spala acasa iar altele au nevoie de o atentie speciala, spalandu-se doar de mana, cu apa calduta si foarte putin detergent, fara a agresa fibra prin frecare sau rasucire. Atat ciclul cat si temperatura se selecteaza in functie de tipul tesaturii. Vei observa ca tesaturile mai delicate, dar si cele colorate necesita un ciclu de spalare mai scurt dar si temperaturi mai reduse. Citind cu atentie simbolurile de pe etichetele hainelor tale, le vei putea sorta si spala in mod corespunzator.

Nu spala

Ori de cate ori intalnesti acest simbol pe eticheta hainelor tale nu este recomandat sa le speli. Aceste articole pot fi sensibile la orice tip de umezeala. Se curata doar la curatatorie.

Spala manual

In cazul acestor articole vestimentare se recomanda spalarea manuala. Foloseste o temperatura joasa a apei (30-40 grade Celsius). Amesteca apa cu o cantitate mica de detergent. Lasa la inmuiat haine si agita-le in solutie. Nu se recomanda frecarea sau rasucirea articolelor vestimentare pentru a elimina excesul de apa.

Se spala la masina de spalat

Cand intalnesti acest simbol, poti spala la articolul la masina de spalat. Temperatura recomandata este inscriptionata in interiorul simbolului de pe eticheta hainelor.

Temperatura recomandata

Spala la 30 grade
Spala la 40 grade
Spala la 60 grade
Spala la 95 grade

Ghideaza-te dupa aceste simboluri in a sorta hainele si a alege programul si temperatura la care speli hainele. Cu cat temperatura este mai scazuta, cu atat fibrele sunt mai sensibile.

Programul de spalare

Se spala la masina de spalat
Spalare usoara
Spalare foarte usoara

Cele mai multe piese vestimentare se pot spala in mod obisnuit. Cand observi una sau doua liniute sub acest simbol, se recomanda reducerea cantitatii de rufe si selectarea unui program scurt.

Uscare

Dupa ce ai descifrat modul in care trebuie sa le speli in mod corespunzator, verifica daca si ce in ce conditii pot fi uscate. Nu toate articolele vestimentare pot fi uscate in uscator. Chiar si atunci cand producatorul permite acest lucru, trebuie sa alegi cu atentie temperatura si durata tratamentului.

Nu se usuca in uscator

Aceste articole vestimentare nu se usuca in uscator.

Uscare blanda in uscator

Se pot usca in uscator cu temperatura redusa, timpi redusi ai tratamentului.

Uscare uscator

Se pot usca in mod obisnuit in uscator.

Inalbire

Inalbire cu clor si oxigen

Aceste haine se pot inalbi cu clor sau oxigen.

Inalbire cu oxigen

Aceste haine se pot inalbi doar cu oxigen.

Nu se inalbeste

Aceste haine nu se inalbesc. Se foloseste doar detergen fara clor.

Calcatul hainelor

Anumite tesaturi nu se calca deloc, pe cand altele sunt foarte sensibile la temperaturi ridicate sau aburi. Nu uita: toate texturile lucioase se calca cu o carpa deasupra sau pe dos.

Nu se calca

Aceste articole vestimentare nu se calca.

Calcat 110

Se pot calca la o temperatura de maxim 110 C, fara aburi.

Calcat 150

Se pot calca la o temperatura de maxim 150 C, sub o carpa usor umezita, fara a se apasa puternic. Se poate folosi fierul de calcat cu aburi.

Calcat 200

Se pot calca la o temperatura de maxim 200 C, se umezeste daca este necesar. Se poate folosi fierul de calcat cu aburi.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.