zoot

De la sedentarism la o viata activa INSTANT

Cum sa treci de la sedentarism la o viata activa activa? Iata o intrebare pe care ne-o adresam des, constienti ca trebuie sa adoptam un stil de viata sanatos in care dieta si exercitiul fizic se complementeaza armonios. Inceputul este greu insa transformarile de-a dreptul miraculoase te vor impinge sa continui, sa-ti doresti mai mult.

viata activa

Foto: pixabay.com

1. Pasi mici

Consulta intotdeauna medicul inainte de a incepe o activitate fizica, in special daca suferi de o boala cronica. Daca esti apt(a) pentru a face fitness ia-o usor, cu pasi mici. Nu te grabi sa sari direct intr-o clasa de aerobic istovitoare, gandindu-te ca poti duce la bun sfarsit un program de HIIT. Exercitiile de stretching sau Pilates, mersul pe jos sau cel la pas alert ar trebui sa constituie un bun inceput.

2. Gaseste-ti o activitate sa-ti faca placere

Multor persoane le place sa inceapa dimineata cu o tura de alergat prin parc, o sedinta de inot in propria piscina sau o clasa de yoga in curte sau in camera, cu geamurile larg deschise. Altii prefera sa o sedita de aerobic in cadrul unei sali de fitness dupa program. O gasesc ca o metoda excelenta de relaxare. Alege o activitate care sa-ti faca placere, sa te relaxeze si sa te incarce de energie, pe care sa nu o privesti ca o sarcina, un alt element de bifat pe to-do list-ul deja incarcat. Alege-ti intervalul orar care te avantajeaza, care se muleaza perfect pe stilul tau de viata.

3. Diversifica

O viata activa presupune miscare permanenta nu numai un program de fitness bine-stabilit. Presupune sa fii activa. Treburile casnice, plimbatul cainelui, urcatul scarilor in detrimentul liftului, o partida de bowling cu copii, o dupa amiaza la patinaj, toate lucrurile marunte care implica miscare si pe care le faci de placere. Inainte de a te inscrie la un program de fitness, achizitioneaza o singura sedinte si vezi daca ti se potriveste. De la kangoo jumps la hiit, de la pilates la zumba, ai atatea programe dintre care sa alegi si sa-ti gasesti pasiunea.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.