zoot

De ce te supraalimentezi?

Supraalimentarea cauze

Daca obisnuiesti sa te indrepti catre inca o portie de lasagna cand deja esti satula, te supraalimentezi. Uneori este simplu sa observi acest obicei, alteori nu. O faci inconstient. Prea mult zahar adaugat, prea multe alimente procesate si lipsa exercitiului fizic duc la epidemie de obezitate.

  • Ai facut din asta un obicei. Desi nu ti-e foame in adevaratul sens al cuvantului, nu refuzi o portie de chipsuri in timp ce urmaresti emisiunea preferata.
  • Nu mananci regulat. Daca amani luarea mesei pana cand mori de foame, risti sa te alimentezi cu ce ai la indemana si sa te supraalimentezi.
  • Esti stresata. Esti mult mai predispusa catre alegeri alimentare nesanatoase atunci cand esti stresata.
  • Iti mananci emotiile pe paine. Este mai usor sa uiti de probleme mancand decat sa le faci fata. Desi pe moment te alina, pe termen lung iti fac rau.
  • Consumi alimente care-ti fac pofta de mancare. Alimentele fara valoare nutritionala, bogate in zahar adaugat, carbohidrati rafinati si indulcitori artificiali cresc nivelul zaharului din sange iar tu vei resimti senzatia de foame la scurt interval.
  • Nu esti atenta la ceea ce mananci. Daca ti-ai facut un obicei din a manca in fata televizorului sau a calculatorului, esti mult mai predispusa spre supraalimentare. Incearca sa fii prezenta atunci cand mananci si gestioneaza cu atentie gustarile din timpul zilei.
  • Consumi portii mari. Studiile arata ca atunci cand portiile sunt mari, oamenii tind sa manance mai mult. Te numeri printre ei? Fa-ti un obicei din a manca din farfurii cu diametru mai mic.
  • Nu mesteci suficient. Iar senzatia de satietate nu are timp sa se formeze. Pana cand o resimti, deja ai mancat prea mult.
  • Esti afectata de factori care declanseaza foamea. Si nu sunt putini la numar. Sarea in exces, de exemplu. Un grup de cercetatori de la Universitatea Vanderbilt au descoperita ca un exces de sare da initial senzatia de sete, dupa care corpuul incepe sa produca si sa retina mai multa apa, fortand corpul sa foloseasca mai multa energie pentru a descompune masa musculara, alimentand foamea. Anumite medicamente si chiar aerul conditionat poate declansa foamea. Stiai ca oamenii obisnuiesc sa manance mai multe cand temperatura este scazuta?

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.