zoot

De ce m-a parasit?

de ce m-a parasit
De ce m-a parasit. Credit foto © yanlev – Fotolia.com

O relatie matura, benefica pentru ambii partenerii nu se incheie brusc si nici subit. Si oricat ti-ar placea sa crezi ca doar EL este vinovatul, de cele mai multe ori gresesti.

Poti sa afirmi ca tu ai ramas tipa minunata, stapana de sine si independenta de care s-a indragostit in prima zi, iar el, dupa cateva luni minunate de relatie a decis sa puna punct, subit? Poti sa afirmi ca ai investit timp in relatia asta, nelasand monotonia sa se instaleze si fiind atenta la nevoile lui iar el, cu toate astea, a fugit cu prima fusta scurta care i-a iesit in cale?

Cand te grabesti sa arunci vina cat mai departe de propria ograda risti sa nu inveti nimic din aceasta despartire. Si va urma o alta. Pana iti dai seama unde gresesti. Pentru ca atunci cand arati cu degetul, ajungi sa te victimizezi. Spunandu-ti atat de des “Eu nu am gresit cu nimic” ajungi sa o crezi.

Si totusi te intrebi “De ce m-a parasit?”

De ce m-a parasit cand eu am dat totul pentru relatia asta
De ce m-a parasit cand eu am dat totul pentru relatia asta © yanlev – Fotolia.com
  • De ce m-a parasit cand eu am dat totul pentru relatia asta? Ai dat totul si inca cateva bonusuri, poate un deepthroat de la prima intalnire, o cina calda cu 5 feluri de mancare la a treia intalnire si servicii complete de curatenie la domiciliu dupa nici o saptamana. Iar nesimtul nu a apreciat. S-a bucurat de tot ce i-ai pus la picioare ca apoi sa auzi ca s-a impacat cu fosta sau ca si-o doreste pe scorpia de colega de la birou, careia niciodata nu ii poti intra in gratie. Treaba cu daruirea sta cam asa: trebuie sa stii cat sa dai si cand sa dai. Trebuie sa gasesti acel echilibru intre a nu-ti pasa deloc de nevoile lui si a te da de ceasul mortii sa ii fii pe plac. Tu nu l-ai gasit. Ai ales sa dai prea mult, gratuit. Fara ca el sa ti-o ceara, pentru ca niciun barbat nu are pretentia ca tu sa fii o super femeie, cu abilitati acrobatice in pat, o bucatareasca desarvasita in bucatarie si sefa de promotie la Harvard, pentru a se mandri cu realizarile tale prietenilor lui. Nu trebuie sa joci un rol fortat, incercand sa fii cea mai buna pentru el. Este suficient sa fii TU. Nu trebuie sa dai totul din prima, sa dai mai mult decat primesti. Cand tu te ocupi de toate si preiei fraiele relatiei, ce rol mai are el?
De ce m-a parasit cand nu mi-am dorit altceva decat sa fiu cu el
De ce m-a parasit cand nu mi-am dorit altceva decat sa fiu cu el © yanlev – Fotolia.com
  • De ce m-a parasit cand nu mi-am dorit altceva decat sa fiu cu el? Da! Tu permanent la bratul lui, el cautand o modalitate sa scape de stransoarea ta. Si-ar fi dorit si el o clipa libera, o seara in care sa iasa doar cu baietii, o vizita la parinti fara ca tu sa fii prezenta. Trezeste-te! Nu te mai intreba de ce te-a parasit cand tu i-ai pus monopol pe fiecare clipa din timpul lui liber. Cand el a renuntat la iesirile in grup pentru ca tie nu iti placeau prietenii lui. Cand el a renuntat la hobbiurile lui pentru ca acestea nu te puteau include si pe tine. Este normal sa sufoci cand te agati cu disperare de umarul unui barbat. Este normal ca el sa fie dispus sa se catare pe Everest, doar ca sa respire o gura de aer proaspat.
De ce m-a parasit cand eu am renuntat la tot pentru el
De ce m-a parasit cand eu am renuntat la tot pentru el © yanlev – Fotolia.com
  • De ce m-a parasit cand eu am renuntat la tot pentru el? Ai renuntat la prietene, ai inceput sa te vezi cu familia din ce in ce mai sporadic. Ai inceput sa contruiesti universul tau in care existati doar voi doi, izolati de societate. Ai renuntat la cariera ta, la job, gandindu-te ca el se va ingriji bucuros de cheltuielile casei. Sau ca va fi fericit daca va concentrati amandoi eforturile doar in directia consolidarii carierei lui. Ai renuntat la tine, cea de care s-a indragostit, cea independenta, inconjurata de prieteni, avand hobbiuri si interese. Acum nu te mai recunoaste.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.