zoot

De ce functioneaza HIIT?

Cu siguranta ai auzit de exercitiile bazate pe intervale de maxima intensitate (HIIT). Desi nu se adreseaza incepatoarelor, oricine poate ajunge sa practice HIIT, exercitiile care au revolutionat fitness-ul in ultimii ani, bucurandu-se de o reala popularitate. Dar sa vedem care sunt motivele din spatele unei acestei popularitati castigate intr-un timp record.

de ce functioneaza hiit fitness

Foto: Rance Costa / Flickr.com CC

 

De ce functioneaza HIIT?

  1. Este eficient! Este tipul de antrenament care iti aduce rezultate mult mai devreme decat te astepti. Datorita intensitatii, HIIT este principalul inamic al grasimii. Caloriile nu sunt arse numai in timpul antrenamentului ci pe durata a 24 de ore de la finalizare. Studiile arata ca poti obtine rezultate mai bune utilizand o formula HIIT timp de 15 minute, de 3 ori pe saptamana, decat sa alergi o ora pe banda de alergat. Mai mult, doar 2 saptamani de antrenament HIIT iti va creste capacitate aerobica la fel de mult ca 6-8 saptamani de antrenament de anduranta.
  2. Sanatate imbunatatita! HIIT te indreapta in zona anaerobica a antrenamentelor. Cu HIIT simti ca nu mai poti respira si cum inima incearca sa iti iasa din piept. Un antrenament extrem produce rezultate extreme. Dupa 8 saptamani de HIIT, vei putea merge cu bicicleta pe o perioada de doua ori mai lunga decat o faceai inainte de practicarea antrenamentului bazat pe intervale de maxima intensitate.
  3. Nu ai nevoie de echipament special! Vei lucra cu greutatea propriului corp. Alergat. Sarituri. Coarda. Elasticul. Exercitii pliometrice ce iti vor creste ritmul cardiac. Nu ai nevoie de aparate speciale, de imbracaminte speciala. Nu este necesar nici macar un abonament la sala de forta. Poti efectua exercitiile HIIT in propria casa sau in parc. Il poti adapta indiferent de mediul inconjurator in care te afli.
  4. Iti schimba metabolismul! Antrenamentele HIIT stimuleaza producerea hormonului de crestere (HGH) cu 450% in urmatoarele 24 de ore de la finalizarea antrenamentului, astfel incat vei arde mai multe calorii, vei imbatrani mai greu si vei arata mai bine de la interior la exterior!
  5. Te provoaca! Nu numai fizic, ci si mental! Te provoaca sa iti depasesti limitele, sa pasesti peste barierele pe care atata vreme ti le-ai impus.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.