zoot

De cand nu ti-ai mai facut un masaj facial? Masaj facial Tanaka (Video)

Avand beneficii care depasesc cu mult sfera relaxarii, machiajul facial, contribuie la fermitatea musculaturii si controlul ridurilor fine si de expresie. Nu trebuie sa fii un specialist pentru a-ti oferi un masaj facial in confortul propriului tau camin, ci doar sa deprinzi anumite tehnici cu precizie si sa iti formezi propria rutina de masaj. Macar o data pe saptamana, bucura-te de acest rasfat atat de util frumusetii si fermitatii pielii tale, care-ti revigoreaza pielea, te relaxeaza complet si-ti asigura un lifting gratuit, ridicandu-ti pometii si conferind suplete tenului.

masaj facial

Inainte de a incepe un machiaj facial, curata-ti fata in profunzime cu ajutorul solutiei de curatare si a demachiantului pe care le folosesti in mod obisnuit. Apoi aplica o crema pentru hidratare si poti incepe masajul, asigurandu-te ca ai mainile curate. Iata cum se efectueaza masajul facial Tanaka:

Masaj facial Tanaka – Partea I

Masaj facial Tanaka – Partea a-II-a

Masaj facial Tanaka – Partea a-III-a

Vei incepe masajul cu miscari de mangaiere, actionand superficial asupra circulatiei sanguine. Alte tehnici de masaj pe care le poti efectua:

  • Masajul pianotat. Aceste miscari se realiza cu cele patru degetele ale mainii care fac miscari scurte si dese pe tenul tau, ca si cum ar atinge clapele unui pian, singura deosbire fiind ca executarea gentila. Incearca aceasta tehnica de masaj sa vezi cat de bine se simte.
  • Masajul de frictiune cu miscari in zig-zag, orizontale sau circulare pe care le vei realiza cu varfurile degetului aratator si a celui mijlociu. In zonele sensibile, precum colturile externe ale ochilor, masajul in miscari circulare se realizeaza foarte usor.
  • Masajul framantat cu miscari asemenatoare framantarii aluatului, dar deosebit de gentile.
  • Ciupituri. Asa cum le spune numele, miscarile de ciupituri sunt scurte si repetate, prinzand intre artator si degetul mare pielea si apoi lasand-o libera. Ceea ce trebuie sa retii este ca masajul fetei se efectueaza cu o mare precautie, cu miscari usoare si gentile, fara sa iti produca pic de durere sau disconfort.

Foto Masaj Facial© Maksim Šmeljov – Fotolia.com

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.