zoot

Da, poti deshidrata fructe in cuptor!

Fructele uscate se numara printre cele mai versatile ingrediente. Pot fi consumate ca atare, sub forma de gustari, ori de cate ori simti nevoia de ceva dulce, le poti folosi pentru a indulci natural dulciurile si smoothie-urilor pregatite in casa sau le poti consuma la micul dejun, adaugate in iaurt sau cereale cu lapte.

Desi le gasesti intr-o mare varietate in comert, iti propunem sa le deshidratezi acasa si sa-ti faci provizii pentru extra-sezon. N-ai nevoie neaparat de un deshidrator. Fructele se pot deshidrata si in cuptorul obisnuit. Iata cum.

Deshidratarea fructelor in cuptor. Caise deshidratate

Caise deshidratate la cuptor

Alege fructele. Alege fructe coapte, intotdeauna de sezon. Fructele care nu sunt pe deplin coapte, pot deveni acre dupa deshidratare. Le poti grabi coacerea daca le introduci intr-o punga de hartie si le asezi pe pervazul geamului. Daca te temi ca se vor coace prea tare, le poti pastra in frigider.

Cum se deshidrateaza caisele la cuptor

Pregateste fructele. Umple chiuveta cu apa si inmoaie fructele pentru cateva minute pentru a indeparta cu usurinta reziduurile de pamant si murdaria. Trece-le printr-un jet de apa rece si selecteaza doar fructele sanatoase.

Taie caisele pe jumatate si indeparteaza miezul. Intoarce-le pe partea cealalta pentru a expune cat mai multa pulpa.

*** Optional, le poti indeparta si pielita. Daca observi ca nu se indeparteaza usor, le poti opari timp de 10 secunde intr-o oala cu apa firbinte.

Caise uscate la cuptor

Pregateste cuptorul. Preincalzeste cuptorul la o temperatura cuprinsa intre 70-90 C (cea mai scazuta temperatura pe care o inregistreaza cuptorul tau.

Aseaza o foaie de copt peste tava de cuptor si aranjeaza jumatatile de caise cu pulpa la suprafata, pe un singur rand, cu spatiu suficient intre ele.

Introdu tava (sau tavile, poti deshidrata mai multe tavi de caise in acelasi timp) in cuptor.

Cum se usuca fructele la cuptor

Caisele se usuca in cuptor in circa 10-12 ore. Intoarce-le pe partea cealalta la jumatate intervalului. Ar trebui sa fie usor moi si sa aiba o textura ca pielea cand sunt gata.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.