zoot

Cuscus cu chiftelute. O masa sanatoasa, satioasa si economa

Tu ce ai servi o portie de chiftelute? Bineinteles ca ai numeroase variante de garnituri, insa nici una la fel de sanatoasa, satioasa si economa precum cuscus-ul. Format din granule mici din grau dur, aburit si uscat, cuscus-ul a devenit o alternativa populara la orez si paste fainoase. Gatit, cuscus-ul capata o textura pufoasa, afanata, fara un gust caracteristic, mai degraba neutru,  imprumuta din aromele celorlalte ingrediente in care este gatit.

Cuscus-ul se gateste foarte usor in apa clocotita insa, pentru a-i da un gust placut, foloseste supa concentrata de carne sau legume.  Poate servi drept garnitura pentru o varietate de preparate, nu numai pentru chiftelute.

Cuscus cu chiftelute

Ingrediente:

  • 1 cana cuscus
  • 5 cani supa concentrata / sapa
  • Sare, dupa gust
  • Ulei de masline sau unt, dupa gust

CUSCUS CU CHIFTELULTE

Pune la fiert apa. Cand a dat in clocot, adauga sarea, uleiul de masline sau untul  si amesteca. Adauga cuscus-ul si amesteca. Opreste focul, acopera vasul si lasa-l sa se umfle timp de cinci minute. Afaneaza-l cu o furculita.

Chiftelutele se servesc pe un pat de cuscus.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.