zoot

Curata tigaile arse cu bicarbonat de sodiu si otet de mere

Daca ti s-a intamplat sa uiti mancarea pe foc sau sa dai focul prea mare si aceasta sa se lipeasca de fundul cratitei si sa se arda, vei gasi util acest truc. Oricat de grava ar fi suprafata arsa, nu trage concluzii pripite. Poti salva tigaia arsa, ba chiar poti curata si cele mai incapatanate arsuri in mai putin de un minut cu ajutorul a doua ingrediente pe care deja le ai in bucatarie: bicarbonatul de sodiu si otetul de mere. Trage aer in piept si asteapta-te ca fundul tigaii arse sa arate ca nou!

Bicarbonat de sodiu pentru curatarea cratitelor

Vei avea nevoie de:

  • O ceasca de apa
  • O ceasca de otet de mere
  • 2 linguri de bicarbonat de sodiu
  • Un burete de bucatarie cu suprafata abraziva

Instructiuni:

Toarna apa pe fundul tigaii arse. Daca ai o tigaie cu o circumferinta mai mare, s-ar putea sa ai nevoie de o cantitate de apa mai mare decat o ceasca pentru a acoperi in totalitate fundul acesteia.

Adauga otetul de mere (intr-un raport 1:1 cu apa).

Da tigaia pe foc si adu lichidul intr-un clocot.

Ia tigaia de pe foc si adauga bicarbonatul de sodiu. Lasa cateva minute sa actioneze asupra grasimi arse de pe fundul tigaii.

Freaca fundul tigaii cu partea abraziva a buretelui de bucatarie timp de 30-45 de secunde. Arsurile ar trebui sa se indeparteze destul de usor si repede. Daca ai de-a face cu arsuri incapatanate, indeparteaza solutia lichida si presara din nou bicarbonat de sodiu pe fundul tigaii.

Dupa ce esti multumita de rezultat, clateste bine tigaia. Ar trebui sa arate ca noua.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.