zoot

Cum tratam arsurile solare

Arsurile solare sunt lectii dureroase care te vor motiva sa folosesti protectie solara si sa te expui la soare in mod inteligent, dar, intre timp, sa punem cap la cap un plan de recuperare.

Cum tratam arsurile solare

Ia un antiinflamator

Pentru a reduce roseata si inflamarea, poti lua un antiinflamator, precum aspirina sau Ibuprofen.

Racoreste-te

Cea mai simpla metoda de a reduce temperatura corpului este sa te scufunzi intr-o cada cu apa calaie sau sa faci, repetat, dusuri cu apa rece. Foloseste un lapte de corp calmant iar cand iesi din baie nu freca pielea cu prosopul, tapoteaza usor pentru a usca pielea. In acest fel vei evita spargerea basicilor sau uscarea pielii.

Aplica Aloe Vera

Aloe Vera reduce senzatia de arsura si ajuta la tratarea acestora. Aplica aloe vera dupa dusul rece, pe pielea umeda.

Foloseste o crema cu hidrocortizon

Daca niciunul din trucurile de mai sus nu funtioneaza, ii poti cere farmacistului o crema cu hidrocortizon pentru a reduce inflamatia si durerile. Aplic-o topic conform instructiunilor.

Poarta haine subtiri si lejere

Dupa expunerea inadecvata sau indelungata la soara, organismul incearca sa raspunda la trauma crescand fluxul sanguin in zona afectata pentru a grabi recuperarea. In tot acest timp incearca sa porti haine cat mai largi pentru a evita inflamarea, ceea ce poate cauza umflaturi si basici.

Abtine-te de la a sparge basicile

Poti fi tenta sa spargi acele basici cauzate de arsurile solare, dar nu o face. Acestea se formeaza cand derma, cel mai adanc strat al pielii se separa de epiderma, creand o bula de lichid ca forma a organismului de a se proteja. Spargand-o, expui pielea la infectii si alergii. Incearca sa aplici lapte rece. Laptele calmeaza inflamatia iar temperaturile scazute fac ca vasele de sange sa se contracte.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.