•  
  •  

O tehnica care poate fi cea mai buna prietena a parului fin si plat se transforma intr-un dezastru total atunci cand este executata incorect. Nu vei face altceva decat sa obtii un volum fortat in mod evident si o coafura rigida.

Exista insa un mod corect in care se tapeaza parul pentru a obtine un look modern, voluminos, plin de textura si miscare si despre acesta din urma vom discuta mai jos.

 

Cum se tapeaza parul?

Iata trei aspecte de care trebuie sa tii cont cand iti tapezi parul acasa:

1. TEXTURA PARULUI

Daca ai par fin si moale, proaspat spalat nu poti executa corect tehnica de tapare fara un mic artificiu. Vei avea tendinta sa fii agresiva cu parul si sa-l imbacsesti cu fixativ pentru a-l fixa iar rezultatul obtinut este departe de cel natural pe care-l ai in minte.

Exista insa un lucru pe care-l poti face si nu-l putem stresa indeajuns: altereaza textura parului cu ajutorul unui produs de styling. Exista produse special create pentru fin care intaresc textura si o rigidizeaza usor: spray-urile de textura (texturizing spray) sau spray-urile pentru indesirea firului de par (thickening hairspray).

In lipsa acestora, aplica spuma de par si usuca-ti parul cu peria de volum sau peria rotativa apoi pulverizeaza si maseaza la radacini sampon uscat direct din flacon. Chiar si firul de par fin si moale poate fi tapat cand are o pelicula de produs de styling.

2. SECTIONAREA PARULUI

Poti alege sa tapezi orice parte a parului, oriunde vrei sa imprimi mai mult  volum doar ca trebuie sa o faci pe sectiuni. Cu cat sectiunile desprise sunt mai subtiri, cu atat se imprima un volum mai mare. Cel mai indicat instrument de styling este pieptenele de tapat cu codita subtire.

Daca perii apropiati te ajuta sa imprimi volum prin miscarile specifice, codita o poti folosi la sectionare.

3. TEHNICA DE TAPARE

Acum ca ai desprins o suvita de par careia vrei sa-i dai volum, ridic-o la 90 de grade si periaz-o de la radacina la varfuri. Inclin-o ulterior 10 grade spre tine, mentinand-o intinsa si, cu ajutorul pieptenelui cu peri apropiati executa o miscare in forma de C.

Pornindu-se de la o distanta de circa 10 cm de scalp, se aduce parul la baza. Este ca si cum te-ai pieptana inversa. De asta in engleza i se mai spune si backcombing.

Miscarile nu trebuie sa fie deloc agresive cu firul de par. Responsabile de lipsa volumului dorit nu pot fi decat textura nepotrivita a parului sau un pieptene de proasta calitate!

Dupa ce ai terminat de tapat suvita, adu-o in fata, pulverizeaza fixativ de la distanta si sectioneaza alta dedesubt. Repeta procedura: sectionat, intins, tapat, fixat.

La final se aduc, rand pe rand suvitele pe spate (sau in directia cresterii firului de par daca tapezi pe laterala) si se niveleaza usor cu ajutorul unei perii plate. N-ar trebui sa existe diferente intre suvitele tapate sau goluri. Uniformizarea sau nivelarea se face cu miscari foarte fine pentru a nu pierde volumul obtinut.

Acum ca ai aflat cum se tapeaza parul, nu exagera, folosindu-te de aceata tehnica zilnic caci poti dezechilibra structura firului de par, predispus la rupere.

Executa miscari blande cand iti tapezi parul si nu pulveriza mai mult fixativ decat este necesar pentru a evita imbacsirea si incalcirea parului.


  •  
  •  
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

dyfashion.ro

Logo mic revista fucsia

Fucsia – O diferenta de nuanta in viata femeii moderne!

answear.ro