zoot

Cum se taie / curata un avocado (Video)

Cum se taie curata avocado

Avocado este o sursa excelenta de grasimi bune, cu zero colesterol, folosit in mare parte la prepararea salatelor si a smoothie-urilor. Daca curatarea unui avocado iti da batai de cap, iata un videoclip explicit care te invata pas cu pas cum se taie / cum se curata un avocado. In functie de modul in care alegi sa-l consumi, acesta poate fi taiat in cubulete mici, pentru salate, spre exemplu sau scobit, pentru mancarurile care includ avocado pasat.

 

Cum se taie / curata un avocado (Video)

Se ia cutit si se taie fructul avocado pe lungime, in doua jumatati, de-a lungul samburelului. Se desprind cele doua jumatati si se scoate samburele. Foloseste-te de lama unui cutit pentru a scoate samburele.

  • Pentru a taia un avocado in cubulete, fa cateva crestaturi in pulpa fructului avocado, atat pe orizontala cat si pe diagonala. Foloseste-te de o lingura pentru a scobi miezul taiat.
  • Doar pentru a curata pulpa fructului avocado nu mai ai nevoie de acele crestaturi. Poti folosi direct lingura pentru a scobi.

Un aliment nutritiv, avocado se poate consuma in atat de multe feluri.

Iti propunem trei idei de consum:

Introdu avocado in sandvisurile pe care le consumi la micul dejun sau ca gustari, intre mese. Taie-l feliute sau transforma-l intr-o pasta si intinde-l pe paine. Alege o paine din cereale integrale cu semine, pentru un plus de fibre care vor mentine senzatia de satietate.

Sandvisuri cu avocado

Transforma-l in guacamole. Cea mai cunoscuta reteta de avocado se poate servi pe post de aperitiv la petreceri, alaturi de chipsuri din porumb sau paine prajita.

Guacamole cu avocadoAdauga-l in salate pentru un plus de grasimi bune. Adauga si o sursa de proteine slabe pentru a transforma salata intr-un fel de mancare principal, satios si delicios.

Salate cu avocado

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.