zoot

Cum se prepara ceaiul Matcha?

Desi tehnica este putin mai complicata decat simpla imersiune a unui pliculet de ceai in apa fierbinte, vei aprecia atat aroma cat si beneficiile acestui ceai. Ceaiul Matcha poate fi o alternativa la clasica cafea datorita continului de teofilina, un tip de cafeina care se elibereaza treptat in organism si sustime o energie constanta pentru mai mult timp. Ceaiul Matcha contine si in L-teanina, un compus care-ti ajuta corpul sa se relaxeze in timp ce-ti pastreaza mintea vigilenta si productiva, epigalocatechine care te pot ajuta sa te recuperezi dupa un efort fizic intens si clorofila, un puternic detoxifiant.

Ceai Matcha. Reteta

Prepararea ceaiului Matcha are un efect relaxant si calmant, o adevarata terapie mindfulness. Nu-i momentul sa te grabesti. Bucura-te de intreaga ceremonie ca un adevarat cunoscator.

Pentru a pregati un ceai Matcha in mod traditional vei avea nevoie de: 1 lingurita de pudra de ceai verde Matcha, 300ml apa calda, un bol pentru pregatirea ceaiului (Chawan), o lingurita din bambus (Chashaku) si pamatuful special (Chasen).

  • Cerne o lingurita de pudra de ceai verde, folosind o strecuratoare si lingurita din bambus. Astfel indepartezi bucatile mari si obtii o spuma mai consistenta.

Cum se face ceai matcha (1)

  • Adauga in bol o parte din apa calda de apa calda (max. 70 grade Celsius – apa dinainte de momentul de a da in clocot).

Cum se face ceai matcha (3)

  • Amesteca bine folosind pamatuful, pana obtii o spuma la suprafata ceaiului. Miscarile se executa in zig-zag.

Cum se face ceai matcha (2)

  • Toarna treptat si restul cantitatii de apa, amestecand incontinuu.

Cum se face ceai matcha (4)

  • Toarna ceaiul in cesti si serveste.

Ceai matcha traditional

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.