zoot

Cum se prepara ceaiul din radacina de ghimbir?

Din punct de vedere nutritional, ghimbirul elibereaza treptat carbohidrati, este bogat in fibre si contine uleiuri esentiale si fenoli aromatici. Exista cel putin 115 substante chimice cu proprietati de vindecare in radacina de ghimbir. Atunci cand pregatesti ceai din radacina de ghimbir, poti observa depunerea uleiului la suprafata. Gustul usor iute este dat de substanta fenolica gingerol. Uleiurile esentiale se regasesc in concentratie mare in radacina de ghimbir, pana la 3 miligrame de gingerol per gram de radacina proaspata. Iata cum se prepara:

Cum se face ceai din radacina de ghimbir

Ingrediente:

  • 1 lingura cu varf de radacina de ghimbir proaspat rasa
  • 2 cani de apa filtrata
  • 1 lingura de miere de albine raw sau sirop de artar pur
  • Sucul proaspat stors al unei jumatati de lamaie
  • Optional se pot adauga: betisor de scortisoara, flori de musetel, tinctura de echinacea, frunze proaspete de menta, un praf de piper cayenne

CUM SE FACE CEAUIUL DE GHIMBIR

Ccum se prepara ceaiul de ghimbir

Pune la fiert apa intr-un ibric.

Spala radacina de ghimbir.

Curata coaja radacinii de ghimbir cu un peeler sau cutit. Daca folosesti ghimbir organic (bio) poti sari peste acest pas.

Da ghimbirul prin razatoare.

Dupa ce a apa a dat in clocot, toarna ghimbirul ras si aromele dorite.

Se opreste focul si se acopera ibricul. Se lasa la infuzat timp de 10 minute.

Se strecoara ceaiul de ghimbir, se indulceste cu miere sau sirop de artar si se toarna sucul proaspat stors al unei jumatati de lamaie.

Se amesteca bine si se toarna in doua cani. Se poate servi atat caldut, cat si rece, cu cateva cuburi de gheata si frunze de menta.

Acum ca-i cunosti proprietatile, bucura-te de un ceai de ghimbir proaspat obtinut din radacina rasa! In mai putin de un sfert de ceas, obtii o bautura foarte aromata, usor iute, deosebit de placuta la gust atat calduta cat si rece.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.