Cum se face TIRAMISU! Reteta pe care o poti prepara si tu acasa

  •  
  •  

Reteta tiramisu pas cu pas

Reteta de tiramisu este una simpla si nu necesita cuptor.

Varianta noastra presupune insa folosirea aragazului pentru a ‘gati’ galbenusurile in bain marie pentru ca multe persoane se feresc sa consume galbenusuri crude. Noi ne numaram printre ele.

Ingrediente reteta tiramisu

Ingrediente pentru crema de tiramisu

  • 360 ml smantana dulce rece (direct din frigider)
  • 220 g mascarpone la temperatura camerei
  • 150 g zahar
  • 6 galbenusuri de ou
  • 2 lingurite de lapte
  • 1 linguri extract de vanilie

Ingrediente pentru sirop:

  • 250 ml apa
  • 2 linguri de cafea instant pudra sau granulata (ness)
  • 50 ml lichior cu aroma de cafea

Plus: 400g piscoturi sau 40 de bucati (la o tava de 22×22 cm)

Cum se face tiramisu acasa?

Acum ca ti-ai procurat toate cele necesare, nu ne mai ramane decat sa pornim la treaba! Vom incepe cu prepararea siropului pentru a avea timp sa se raceasca:

Pregateste siropul

Sirop tiramisu

Toarna apa intr-un ibric de cafea si adauga cafeaua instant cand clocoteste. Amesteca bine sa se dizolve apoi adauga lichiorul de cafea. Da de-o parte sa se raceasca.

Fa crema din galbenusuri

Se bat ouale pentru tiramisu

In bain marie amesteca galbenusurile de ou, laptele si zaharul (Daca nu ai un boiler dublu, aseaza pe aragaz o cratita umpluta trei sferturi cu apa si deasura ei un vas termorezistent sau o alta cratita mai mica, sprijinita cu manerele pe marginea primeia. Apa nu trebuie sa dea in clocot).

Amesteca incontinuu cu o lingura din lemn pentru 8-10 minute pana se omogenizeaza bine si se topeste majoritatea zaharului. Da de-o parte si lasa sa se raceasca.

Frisca batuta pentru tiramisu

Dupa ce amestecul de galbenusuri s-a racit adauga branza mascarpone la temperatura camerei si amesteca bine cu o spatula sau lingura de lemn pana se omogenizeaza bine.

Se amesteca galbenusurile cu frisca

Toarna smantana dulce intr-un bol de mixer, adauga extractul de vanilie si amesteca la viteza medie pana obtii o frisca tare. Adauga amestecul de galbenusuri si mascarpone si incorporeaza-l treptat in frisca folosind o spatula in miscari usoare, de jos in sus.

Stratifica tiramisu

Primul strat de piscoturi pe tava

Inmoaie piscoturile pe rand in cafeaua pregatita anterior (Este suficient sa le treci prin lichid caci daca se inmoaie prea tare vei obtine un tiramisu ) si aseaza-le pe fundul tavii, pe doua randuri, unul langa altul.

Cum se face tiramisu

Toarna jumatate din crema pentru tiramisu peste primul strat de piscoturi si niveleaza. Adauga inca un strat de piscoturi inmuiate in cafea, impingandu-le usor in crema apoi toarna resul de crema in tava si niveleaza.

Tiramisu pudrat cu cacao

Acopera tava cu o folie de aluminiu si da tiramisu la frigider timp de minim 8 ore sau lasa peste noapte. Dupa ce s-a racit, se taie si se pudreaza cu cacao pudra inainte de servire.

Reteta de tiramisu este una simpla, nu trebuie decat sa ai rabdare sa se raceasca bine inainte de servire.


  •  
  •  
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

dyfashion.ro

Logo mic revista fucsia

Fucsia – O diferenta de nuanta in viata femeii moderne!

answear.ro