zoot

Cum se face sosul de branza?

Cum se face sosul de branza

Chit ca este vorba de cartofi copti, broccoli la tigaie sau macaroane cu branza, toate au un gust mai bun cu un strop de sos de branza topita. Evita ca sosul sa ti se separe, sa faca cocoloase sau sa fie prea uleios! Iata formula cu care nu vei da niciodata gres. Asa se face un sos de branza cremos si delicios.

Ingrediente:

  • 3 linguri de unt
  • 5 linguri de faina alba
  • 700ml lapte caldut
  • 120g branza Monterey Jack rasa (branza moale)
  • 60g branza Gruyere rasa (branza tare)
  • 60g branza Compte rasa (branza tare)
  • 60g branza Cheddar / parmezan ras
  • 2 lingurite rase de sare
  • ½ lingurita piper alb

Sos de branza

Sosul de branza incepe cu un rantas alb. Rantasul ingroasa sosul si evita formarea cocoloaselor.

Adauga untul in cratita. Pe masura ce incepe sa se topeasca, adauga faina si amesteca cu un tel. Gateste faina aproximativ un minut, amestecand incontinuu pentru a nu se forma cocoloase.

Adauga treptat laptele cald, amestecand cu telul.

Lasa amestecul sa dea usor in clocot, redu focul si gateste la foc pentru aproximativ 10 minute pana se ingroasa.

Adauga treptat branza rasa, cate o mana pe rand. Amesteca cu telul si asigura-te ca branza este complet topita inainte de a adauga urmatoarea mana.

Adauga sarea si piperul. Amesteca.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.